Putin a semnat decretul cu masurile decise impotriva Turciei dupa doborarea avionului

Iulian Popescu | 29.11.2015

Președintele rus Vladimir Putin a semnat sâmbătă decretul cu măsurile de retorsiune adoptate după doborârea de către aviația turcă a unui bombardier rus care ar fi intrat pe teritoriul Turciei și nu ar fi răspuns la semnale.

Pe aceeași temă

 

Măsurile, scrie Agerpres, care citează AFP, "vizează asigurarea securității naționale și a cetățenilor ruși" și prevăd interdicția de a efectua zboruri charter între Rusia și Turcia, interdicția angajatorilor ruși de a angaja muncitori turci de anul viitor și interzicerea importului anumitor mărfuri turce.

 

Începând de la 1 ianuarie 2016, angajatorii ruși "nu vor mai putea să recruteze personal dintre cetățenii Republicii Turcia", se menile sub jurisdicție turcă" de a lucra pe teritoriul rus. ționează în decret, care limitează astfel și posibilitatea pentru "organizați

 

"Interdicția sau limitarea importurilor anumitor tipuri de mărfuri venind din Republica Turcă", se va face în baza unei liste care urmează să fie stabilită de guvernul rus.

 

Potrivit serviciului de presă al Kremlinului, citat de agențiile ruse de presă, Vladimir Putin și-a însărcinat guvernul "să stabilească o listă de bunuri și servicii la care măsurile economice nu se vor aplica", potrivit Agerpres.

 

În plus, Vladimir Putin "a cerut guvernului rus să ia măsuri pentru interzicerea transportului aerian charter între Rusia și Turcia", în timp ce tour-operatorii ruși ar trebui "să se abțină să propună cetățenilor ruși produse implicând vizite pe teritoriul Turciei".

 

Pe de altă parte, companiile aeriene turce vor trebui să se supună mai multor controale pe teritoriul rus, "din motive de securitate".

 

Decretul oficializează și restabilirea regimului vizelor pentru turci, anunțată vineri de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

 

Relațiile dintre Ankara și Moscova traversează o criză gravă după ce forțele aeriene turce au doborât marți un bombardier rus Suhoi 24 la frontiera cu Siria.

 

Rusia a pretins scuze oficiale după incidentul aerian, dar președintele turc Recep Tayyip Erdogan a exclus un astfel de gest, scrie AFP, preluată de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22