Putin amenință: Dacă o altă țară „intervine” în conflictul din Ucraina, va fi un răspuns fulgerător

L. G. | 27.04.2022

Președintele rus Vladimir Putin a amenințat miercuri occidentul că, dacă o țară „vrea să intervină în evenimentele” din Ucraina, Rusia va răspunde cu o „lovitură de răspuns rapid”.

Pe aceeași temă

Putin a adăugat că, în cazul unei amenințări la adresa sa, Rusia va folosi ca răspuns mijloace pe care adversarii săi nu le au, citează Tass.

Puțin a reluat teza că Ucraina a fost adusă la o confruntare directă cu Rusia de către forțele externe, comentând că an de an țara vecină a fost transformată în „anti-Rusia”.

„Și apoi au adus-o într-o ciocnire directă, au împins Ucraina într-o ciocnire directă cu Rusia. Astfel de planuri, inclusiv un atac militar asupra Crimeei și Donbasului, au fost, din păcate, precizate în documentele doctrinare ucrainene de astăzi”, a spus liderul de la Kremlin, potrivit BBC.

Astfel de țări „trebuie să știe că vor creea o amenințare geopolitică pentru noi și trebuie să știe că va exista un răspuns, o lovitură de răspuns rapid. Avem instrumente pentru asta pe care nimeni nu le are astăzi și vom folosi aceste instrumente dacă va fi necesar, vreau ca toată lumea să știe asta”, a spus el.

Într-un discurs susținut la Sankt Petersburg, Putin a susținut că „operațiunea militară specială din 24 februarie va fi îndeplinită”, pentru a „putea garanta pacea și securitatea republicilor Donețk, Lugansk, a Crimeii rusești și a întregii noastre țări”.

Acesta a susținut că „nu există alternativă”: „Dragostea de patrie este unul dintre fundamentele statului nostru și o valoare esențială a societății noastre”.

„Această unitate este costisitoare și garantează că Rusia poate face față celor mai dificile provocări și poate trece prin orice încercare, așa a fost întotdeauna și așa va fi și astăzi”, a insistat el.

În cadrul aceluiași discurs, Vladimir Putin a adăugat că sancțiunile economice luate de comunitatea internațională împotriva țării sale de la începutul invaziei din Ucraina nu și-au atins scopul.

„Au pregătit un război economic împotriva Rusiei folosind toate pretextele posibile, au impus noi sancțiuni, iar planurile de a sufoca Rusia din punct de vedere economic au eșuat”, a spus el.

În acest context, Vladimir Putin s-a referit la un dușman pe care nu l-a numit dar pentru care „existența noastră este periculoasă” deși „ei sunt adevărata amenințare pentru lume”.

„Ei transferă problemele trecutului în istoria noastră prezentă pentru a stimula separatismul în țara noastră, pentru a ne dezmembra țara, pentru a ne pune cu spatele la zid. Nu și-au atins obiectivele.”

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22