Putin ameninta: Romania e "in raza de actiune a rachetelor rusesti".Vezi reactia MAE roman

Dora Vulcan | 28.05.2016

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca Romania si Polonia s-ar putea afla in raza de actiune a rachetelor rusesti, pentru ca gazduiesc scutul anti-racheta american, pe care Moscova il trateaza ca pe o amenintare. MAE considera declaratia o amenintare la adresa securitatii nationale.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: 28 mai - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a reactionat sambata la declaratiile facute de presedintele rus Vladimir Putin referitoare la sistemul de aparare antiracheta din Romania, afirmand ca pozitia exprimata de acesta "releva o ignorare a situatiei reale pe care atat Romania, cat si Aliatii sai au explicat-o in repetate randuri in ceea ce priveste caracterul pur defensiv al sistemului antiracheta" si "ar putea fi, totodata, interpretata ca o amenintare la adresa securitatii regionale". "Distorsionarea repetata a acestor realitati nu face decat sa mentina o atmosfera tensionata", mai arata MAE, citat de Htnews.

 

La 24 de ore de la declaratia presedintelui rus, presedintia Romaniei inca nu a avut nicio reactie. 

***

 

In declaratia presedintelui rus citata de agentia Reuters nu apare cuvantul racheta, ci este folosit termenul "in raza de actiune"."Daca ieri in aceste zone din Romania oamenii pur si simplu nu stiau ce inseamna sa fii in raza de actiune, de astazi suntem fortati sa luam anumite masuri pentru a ne asigura securitatea", a spus Putin la Atena intr-o conferinta de presa comuna cu premierul grec Alexis Tsipras. "In aceeasi situatie este si Polonia", a adaugat Putin.Vladimir Putin nu a specificat ce masuri concrete vor fi luate de Rusia, insa a insistat ca nu va actiona neprovocat:

 

Nu vom actiona pana cand vom vedea rachete in zonele care se invecineaza cu Rusia", a declarat liderul rus, conform Reuters.

 

Putin se afla in Grecia, la invitatia premierului Alexis Tsipras, intorcandu-i vizita pe care acesta din urma a facut-o, la randul sau, in Rusia.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22