Putin anunță mobilizarea parțială și amenință Occidentul cu armele nucleare: „Nu blufez!”

L. G. | 21.09.2022

Președintele Vladimir Putin a anunțat marți dimineață „mobilizarea parțială” și că susține referendumurile din Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie pentru aderarea la Federația Rusă.

Pe aceeași temă

În discursul care fusese anunțat pentru marți seară, dar în mod complet neobișnuit a fost amânat pentru miercuri dimineață, Vladimir Putin anunță în fapt o escaladare a războiului din Ucraina.

Vladimir Putin a declarat că Occidentul vrea să „slăbească, să divizeze și să distrugă Rusia” și din acest motiv a semnat ordinul de chemare a rezerviștilor la lupte.

„Doar cetățenii care se află în prezent în rezervă și, mai ales, cei care au servit în forțele armate, au anumite specialități militare și experiență relevantă, vor fi supuși la recrutare”.

„Pentru a apăra țara și poporul, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a completat președintele rus, precizând că mobilizarea începe chiar de miercuri. „Mobilizarea începe astăzi”, a subliniat președintele rus.

El a acuzat Occidentul că a început un război împotriva Rusiei în Ucraina încă din 2014.

„În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depășit toate liniile roșii”, a spus președintele rus. El a acuzat Occidentul că plănuiește să distrugă Rusia și că folosește șantajul nuclear.

Putin a anunțat că va folosi „toate mijloacele pe care le avem la îndemână” și că cei care încearcă să folosească șantajul nuclear împotriva Rusiei vor despoeri că acest lucru se întoarce împotriva lor. El a spus în mod explicit „Nu blufez!”.

El mai spune că armata rusă acționează în Ucraina pe un front de peste 1.000 de kilometri, având în fața întregii operațiuni militare o alianță occidentală. „Pentru apărarea patriei noastre”, Putin spune că susține o „mobilizare parțială, subliniez că este doar o mobilizare parțială. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Anunț că am semnat decretul de mobilizare parțială.”

Pedepse mai mari pentru dezertare

 Anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind o mobilizare parțială vine ca urmare a măsurilor de marți ale Camerei inferioare a parlamentului din Moscova, Duma de Stat, de a modifica legea privind serviciul militar, înăsprind pedeapsa pentru încălcarea obligațiilor serviciului militar - cum ar fi dezertarea și sustragerea de la serviciu - potrivit agenției de presă de stat TASS.

 Proiectul de lege stabilește o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani pentru rezistența legată de serviciul militar sau constrângerea de a încălca un ordin militar oficial, implicând violență sau amenințarea cu aceasta, în perioada de mobilizare sau a legii marțiale.

 Deputații și senatorii Dumei de Stat au pregătit, de asemenea, amendamente la Codul Penal al Federației Ruse, propunând introducerea răspunderii de până la cinci ani de închisoare pentru distrugerea sau deteriorarea din neglijență a armelor și echipamentelor militare în timpul războiului, a informat agenția de presă de stat RIA Novosti. .

 Deputații din Duma de Stat au introdus concepte de „mobilizare”, „lege marțială”, „pe timp de război” și „conflict armat” în Codul Penal al Rusiei, care vor fi considerate acum factori agravanți în condamnarea penală.

 Deși anunțul lui Putin de miercuri se oprește înainte de un proiect complet pe scară largă, așa cum au prezis unii, acesta marchează o mișcare semnificativă în conflict și oferă Rusiei puteri largi de a înrola cetățenii săi cu experiență militară anterioară.

Putin despre armele nucleare: Avem arme mai moderne decât NATO. Le vom folosi pentru a apăra Rusia. Nu blufez

„S-a folosit și șantajul nuclear. Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare Zaporojie – încurajată de Occident – care amenință să provoace o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor înalți reprezentanți ai țărilor NATO despre posibilitatea și permisiunea utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei, armele nucleare.

Aș vrea să reamintesc celor care fac astfel de afirmații despre Rusia că țara noastră deține și diverse mijloace de distrugere, iar în unele cazuri sunt mai moderne decât cele ale țărilor NATO. Când integritatea teritorială a țării noastre va fi amenințată, noi, desigur, vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a proteja Rusia și poporul nostru.

Acesta nu este un bluff. Iar cei care încearcă să ne șantajeze cu arme nucleare ar trebui să știe că girueta se poate întoarce și arată spre ei”.

Principalele declarații făcute de Putin:

  • Scopul occidentului este să distrugă țara noastră. Așa planuri au demult. Ei au făcut o armă care se manifestă printr-o rusofobie totală, iar poporul ucrainean l-au transformat în carne de tun. Au organizat un genocid, blocadă.

  • Operațiunea specială a fost absolut necesară și indispensabilă.

  • Noi nu avem niciun drept moral să-i dăm pe cei apropiați să devină carne de tun.

  • Pentru a apăra patria noastră, pentru a asigura siguranța oamenilor noștri susțin propunerea Ministerului Apărării de a realiza o mobilizare parțială. Mai exact este vorba de cetățenii care acum sunt în rezervă, adică vor fi chemați la armată doar cei care sunt în rezervă, care au fost în armată și au experiență. Ei vor fi instruiți adăugător în funcție de pregătirea lor.

  • Avem tot dreptul să ne opunem macelaririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă. Admnistrațiile din Zaporojie, Herson au decis să facă referendumuri pentru alipirea la Rusia. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura de condițiile pașnice de desfășurare a acestor referendumuri. Armata asigură mii de kilometri, îi apară de mașina colectivă a Vestului. Apărăm patria mamă, integritatea, suveranitatea, pentru a asigura siguranță poporului nostru.

  • Camerele Adunării Federale au fost informate, mobilizarea a fost dată azi, pe 21 septembrie, așa că cer acestor regiuni să asigure asistență comandanților militari, iar cei care sunt mobilizați vor primi garanții și vor servi sub un anumit contract. Se vor lua măsuri suplimentare pentru a asigura aprovizionarea pentru apărare. În ceea ce privește chestiunile financiare pentru apărare suntem hotărâți să rezolvăm toate acestea fără întârziere.

  • Mereu auzim amenințări la adresa poporului nostru.

  • Washingtonul și Bruxellesul vor să mute acțiunea militară pe teritoriul rus. Este amenințată cultura, politica, suveranitatea. Acum vorbim și de un șantaj nuclear. Centrala de la Zaporojie a fost țintită. Înalți demnitari NATO au spus că e posibil să se folosească armele nucleare împotriva Rusiei.

  • Vom face acest lucru cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție. Încearcă să șantajeze cu armele nucleare. Ne vom apăra, iar eu cred în sprijinul dumneavoastră.

După discursul lui Putin, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ţinut şi el o alocuţiune la televiziunea națională, în care a spus că condițiile de pe câmpul de luptă din Ucraina sunt „dificile”.

„Nu ne luptăm cu Ucraina, ci cu alianța occidentală”, a spus el, menționând că mobilizarea va fi treptată, nu într-o singură etapă. El a adăugat și amenințarea nucleară: „Toate tipurile de arme, inclusiv triada nucleară, își îndeplinesc sarcinile”.

În urma anunțului de mobilizare parțială, prețul petrolului a crescut...

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22