Putin: Este suficientă prostie în armata rusă, dar avem prilejul să corectăm

L. G. | 10.10.2022

Există „suficientă prostie” în organizarea mobilizării parțiale decretate în Rusia, dar acesta este un bun prilej pentru a corecta problemele care se acumulează de multă vreme, a spus Vladimir Putin.

Pe aceeași temă

„Aici, din păcate, avem destulă prostie, de fapt, așa cum, din păcate, repet încă o dată, se întâmplă des în alte domenii. Dar dacă nu am fi început să facem asta așa cum o facem acum, nu am fi văzut niciodată. Am văzut acele probleme care s-au acumulat acolo și, se pare, s-au acumulat de destul de mult timp”, a spus Putin luni la o întâlnire cu șefii diferitelor regiuni, care are loc prin videoconferință potrivit Interfax.

În același timp, el a remarcat: „Dar iată un motiv bun pentru ca noi să ne ocupăm de toate aceste probleme”.

Putin le-a cerut guvernanților locali să monitorizeze în mod constant respectarea legii în timpul mobilizării parțiale.

„Vă rog să țineți sub control constant problemele respectării legii în timpul mobilizării parțiale, precum și acordarea asistenței și sprijinului necesar familiilor mobilizaților”, a spus el.

„Toate deciziile luate aici, inclusiv garanțiile sociale, plățile, sprijinul suplimentar din bugetele regionale pentru familiile soldaților, sergenților și ofițerilor aflați în serviciu, care intră acum în rândurile forțelor armate ruse, trebuie puse în aplicare cu strictețe”, a subliniat președintele.

De asemenea, Putin le-a instruit guvernanților, împreună cu Ministerul Apărării, să analizeze progresul mobilizării parțiale și să prezinte propuneri cu privire la modul în care această activitate ar trebui organizată în mod modern în viitor.

„Facem un apel către conducătorii regiunilor către toți: cu atenție, împreună cu departamentele de resort ale Ministerului Apărării, cu oficiile militare de înregistrare și înrolare, totul trebuie analizat și făcute propuneri, actualizarea bazei și propuneri cu privire la modul această activitate ar trebui organizată în țara noastră într-un mod modern în viitor”, a spus președintele.

El a subliniat că acest lucru se aplică tuturor componentelor organizației militare. „Tot ceea ce se întâmplă este un motiv întemeiat pentru a lua decizii cu privire la dezvoltarea ulterioară a Forțelor Armate în ansamblu. Toate acestea, desigur, vor fi luate în considerare în dezvoltarea ulterioară a Forțelor Armate, la rezolvarea problemelor legate de creșterea capacitatea de apărare a țării; și toate legate de mobilizare, aceasta este, desigur, una dintre componentele acestei mari lucrări sistemice, care îi privește și pe liderii regiunilor Federației Ruse”, a spus el.

Decretul privind mobilizarea parțială în Federația Rusă a fost semnat de președintele Vladimir Putin. Activitățile de mobilizare au început pe 21 septembrie. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că 300.000 de rezerviști vor fi chemați în cadrul mobilizării parțiale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22