Putin: Naziștii folosesc civili ca scuturi umane/Familiile soldaților uciși vor primi 58.000 de euro

L. G. | 03.03.2022

Vladimir Putin a declarat joi într-un discurs televizat că „operațiunea militară din Ucraina se desfășoară conform programului” dar că „neonaziștii ucraineni folosesc civilii ca scuturi umane”.

Pe aceeași temă

„Operatiunea militara se desfasoara conform programului, toate sarcinile trasate au fost indeplinite cu succes”, a afirmat liderul rus într-un discurs televizat. El a adăugat că familiile militari ruși care au murit pe front în Ucraina vor primi de la stat „7 milioane de ruble, plus compensații lunare”. La actualul curs de schimb, suma reprezintă aproape 60.000 de euro.

Putin a folosit aceeași retorică prin care și-a justificat invazia, spunând că „neonaziștii din Ucraina își folosesc propria populație ca scut uman”. De asemenea, el a afirmat că există „dovezi obiective” că au amplasat echipamente grele în apropierea clădirilor rezidențiale. El a adăugat că în Ucraina ar fi mercenari străini.

El a mai susținut că rușii și ucrainenii sunt „același popor”.

„Neonazistii incearca sa se foloseasa de scuturi umane civile. In mai multe localitati s-au intamplat asemenea lucruri. Numai nazistii pot lupta in felul acesta, au fost foarte brutali cu populatia locala. Facem tot ce e posibil sa ne asiguram ca nu sunt victime”, a declarat liderul de la Kremlin.

„Militarii nostri lupta pentru Rusia, lupta pentru pace in Donbas, pentru demilitarizarea si denazificarea Ucrainei, lupta ca sa nu ne ameninte nimeni cu arme nucleare la granita noastra. Suntem mandri cu militarii nostri, vom face totul sa le ajutam familiile, copiii”, a adăugat acesta.

El s-a ridicat apoi de pe scaun si i-a rugat pe rusii care il urmaresc sa tina alaturi de el un moment de reculegere pentru soldatii rusi cazuti pe front.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22