Putin: Negocierile de pace au ajuns „într-o fundătură”. Vom rezista „blitzkrieg-ului” economic

L. G. | 12.04.2022

Vladimir Putin susține că negocierile de pace cu Ucraina au ajuns într-un „punct mort” și declară că „nu va opri operațiunile militare” până când Rusia nu își va atinge obiectivele.

Pe aceeași temă

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că discuțiile de pace cu Ucraina au ajuns „într-un punct mort”, relatează BBC și CNN.

Discuțiile cu Ucraina au ajuns într-o „fundătură”, a declarat președintele rus Vladimir Putin în proaspete declarații de marți. „Nu vom opri operațiunile militare din Ucraina până când nu vor reuși”. El a explicat că Ucraina s-a „deviat” de la acorduri și de la orice posibil progres anterior la care s-a ajuns în timpul reuniunilor de la Istanbul, potrivit RIA de stat.

Negocierile cu Ucraina au ajuns la un punct mort a declarat marți președintele rus Vladimir Putin într-o conferință de presă comună cu președintele Belarusului Alexander Lukașenko. „Nu vom opri operațiunile militare din Ucraina până nu vom reuși să își atingă scopul”. El consideră că Ucraina „a deviat” de la înțelegerile și progresele din timpul reuniunilor de la Istanbul. Potrivit agenției de stat RIA.

„Acum, cerințele de securitate sunt un lucru, iar chestiunile legate de reglementarea relațiilor cu privire la Crimeea, Sevastopol și Donbas sunt scoase din sfera de aplicare a acestor acorduri. Adică ne-am întors din nou la o situație fără ieșire pentru noi toți”, a adăugat Putin, vorbind alături de omologul său belarus Alexander Lukașenko, în cadrul unei conferințe de presă.

El a transmis că operațiunile militare se desfășoară în continuare „conform planului”, relatează Bloomberg, totuși recunoscând problemele interne provocate de sancțiuni: „logistica rusă și sistemele de plată funcționează defectuos și impactul pe termen lung al măsurilor occidentale ar putea fi mai dureros.” Dar a ținut să sublinieze că Rusia a rezistat „blitzkrieg-ului” economic declanșat de Occident.

Putin a confirmat că operațiunile militare se concentrează acum pe eliberarea regiunii Donbas din estul Ucrainei - lucru pe care Pentagonul a mai spus că l-a observat pe măsură ce în ultimele zile au fost masate trupe în regiune.

Liderul rus a respins, de asemenea, rapoartele ucrainene privind atrocitățile din orașul Bucha ca fiind „false” și le-a comparat cu informațiile false privind utilizarea de arme chimice în Siria de către regimul Assad.

„Au existat provocări în Siria, când a fost invocată folosirea armelor chimice de către guvernul Assad. Apoi s-a dovedit că era o știre falsă, fabricată, același fals este și la Bucha”, a spus el.

Președintele Zelensky și-a exprimat în ultimul timp frustrarea atât pentru blocajul din discuțiile cu Rusia, pe de o parte, cât și pentru inacțiunea NATO, pe de altă parte. Însă Zelensky refuză să mai discute statutul Crimeii, punct în care negocierile de încetare a focului au intrat în impas.

Mai multe declarații pot fi considerate alarmante în discursul lui Putin, pentru că sugerează o posibilă confruntare directă cu NATO, spunând că „timpul va așeza totul la locul cuvenit”.

Iar inflația, scumpirea alimentelor și combustibililor va pune presiune pe politicienii occidentali care se vor vedea obligați să acționeze într-un sens sau altul. Putin spune că „Occidentul nu înțelege că condițiile dificile nu fac decât să unească poporul rus”, care va rezista sancțiunilor economice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22