Putin nu va renunța la războiul din Ucraina, nici sub presiunea opiniei publice din Rusia

L. G. | 20.05.2022

Serviciile secrete americane nu cred că Putin ar putea fi influențat de o schimbare în opinia publică rusă pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Pe aceeași temă

Oficialii serviciilor de informații americane sunt sceptici cu privire la faptul că orice schimbare a opiniei publice rusești împotriva războiului purtat de Kremlin în Ucraina – chiar și una dramatică – ar avea un efect pentru a-l convinge pe președintele rus Vladimir Putin să pună capăt conflictului, potrivit mai multor surse citate de CNN.

Oficialii se îndoiesc, de asemenea, că războiul, despre care mulți analiști consideră că a fost un dezastru fără margini pentru armata rusă, este posibil să ducă la înlăturarea lui Putin de la putere, cel puțin pe termen scurt.

Această evaluare reflectă măsura în care oficialii consideră că Putin și-a consolidat controlul asupra Rusiei în cele peste două decenii de când se află la putere.

Putin este intim implicat în gestionarea zilnică a conflictului, potrivit a trei surse apropiate de serviciile secrete americane și occidentale, care au declarat pentru CNN că Putin participă direct la luarea deciziilor care, în majoritatea armatelor occidentale, ar fi rezervate ofițerilor de rang inferior.

„În mod clar, el este propriul său decident. Nu pare să se bazeze prea mult nici măcar pe experții din cadrul guvernului sau al cabinetului”, a declarat un înalt oficial NATO.

„Așa că este puțin cam greu de imaginat că opinia populară îl influențează atât de mult”, a mai spus oficialul alianței nord-atlantice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22