Putin: Occidentul vrea să provoace război civil în Rusia folosind coloana a cincea de trădători

L. G. | 16.03.2022

Președintele Vladimir Putin a transmis miercuri un avertisment dur „trădătorilor” ruși despre care a spus că Occidentul vrea să-i folosească drept „a cincea coloană” pentru a distruge țara.

Pe aceeași temă

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat miercuri, într-un atac virulent la adresa Occidentului, pe care îl acuză că vrea să dezmembreze Rusia, că situația actuală va permite demascarea „trădătorilor” din cadrul unei societăți care are nevoie să fie „purificată”, transmite agenția Reuters.

Dacă Occidentul, care a impus sancțiuni dure Moscovei, după invadarea Ucrainei, crede că Rusia va da înapoi, înseamnă că nu înțelege Rusia, a afirmat Putin, în a 21-a zi a invadării Ucrainei.

„În spatele afirmațiilor ipocrite și a acțiunilor pe care Occidentul le întreprinde astăzi se ascund obiective geopolitice ostile. Pur și simplu ei nu vor o Rusie puternică și suverană”, a continuat el.

Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei nu vor face decât să o întărească, a susținut Putin.

„Occidentul nici măcar nu încearcă să ascundă faptul că scopul său este să afecteze întreaga economie rusă, fiecare rus”, a spus el.

„Desigur, ei (occidentalii) vor încerca să mizeze pe faimoasa coloană a cincea, pe trădători – pe cei care își câștigă banii aici, dar trăiesc în altă parte. Care trăiesc nu în sens geografic, ci în mintea lor, cu ideile lor servile”, a continuat președintele rus.

„Occidentul vrea să divizeze societatea noastră (…) să provoace un război civil în Rusia folosind a cincea sa coloană pentru a încerca să-și atingă obiectivul. Și există un obiectiv: distrugerea Rusiei”, care nu va fi însă atins, a promis el.

„Orice popor, și în special poporul rus, este în stare să distingă adevărații patrioți de scursuri și de trădători și să-i scuipe pe aceștia din urmă ca pe o muscă care din greșeală a aterizat în gura lui”, a amenințat el.

„Sunt convins că această purificare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara noastră, solidaritatea noastră, coeziunea noastră și capacitatea de a face față oricărei provocări”, a concluzionat el.

Experții ruși spun că mesajul este înfricoșător

„Putin într-un mod orwellian a împărțit cetățenii Rusiei în curați și necurați”, a scris Andrei Kolesnikov, un analist politic din Moscova.

De la invazia Ucrainei din 24 februarie, disidența din Rusia a devenit și mai periculoasă.

O lege adoptată pe 4 martie face ilegale acțiunile publice care vizează „discreditarea” armatei Rusiei și interzice răspândirea de știri false sau „diseminarea publică a informațiilor în mod deliberat false despre utilizarea Forțelor Armate ale Federației Ruse”.

Mii de oameni au fost reținuți în timp ce protestau împotriva războiului, pe care Rusia îl numește o „operațiune militară specială” pentru demilitarizarea și „denazificarea” vecinului său Ucraina.

 

Mai multe organizații media independente de top și-au suspendat operațiunile din rusia de teama arestărilor în baza noii legi.

Rusia a deschis cel puțin trei dosare penale împotriva persoanelor pentru răspândirea a ceea ce numește știri false despre armata rusă pe Instagram și alte rețele de socializare, a anunțat miercuri agenția de aplicare a legii Comitetului de Investigație.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22