Putin: Orice țară care va ataca Rusia cu arme nucleare „va fi ștearsă de pe fața Pământului”

L. G. | 09.12.2022

Președintele rus Vladimir Putin a spus, vineri, că orice țară care ar îndrăzni să atace Rusia cu arme nucleare va fi „ștearsă de pe fața Pământului”, potrivit Sky News.

Pe aceeași temă

Putin spune că Rusia nu are în plan să lanseze un prim atac nuclear preventiv, dar armele hipersonice avansate ale Moscovei asigură că Rusia ar putea răspunde cu forță dacă va fi vreodată atacată.

Putin a făcut aceste declarații în timpul unei conferințe de presă la Bișkek, Kârgâzstan, afirmând că Rusia nu are nevoie în acest moment de trupe suplimentare în Ucraina.

El a spus că au existat 150.000 de luptători înrolați recent care nu au fost trimiși pe front, după ce Moscova a chemat peste 300.000 de rezerviști într-o campanie de mobilizare în septembrie și octombrie. În timp ce Putin a spus în mod repetat că mobilizarea s-a încheiat, Kremlinul a refuzat să anuleze un decret oficial, ceea ce a dus la temeri că ar putea fi anunțat un al doilea val.

Putin a recunoscut că au existat unele probleme în procurarea de echipamente și haine pentru recruți, dar a spus că problemele s-au rezolvat acum. Dorinţa Occidentului de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială face să crească riscul de conflict, a mai afirmat vineri preşedintele rus Vladimir Putin.

El a acuzat totodată Occidentul că „exploatează” Ucraina şi foloseşte populaţia sa drept „carne de tun” în conflictul împotriva Rusiei.

Cu toate acestea, un acord va fi necesar „până la urmă”, pentru a se pune capăt Războiului rus din Ucraina, a subliniat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, care se îndoieşte însă de „încrederea” pe care Moscova o poate avea, în opinia sa, în interlocutorii săi, relatează AFP.

„Cum să ajungem la un acord? Şi ne putem înţelege cu cineva? Şi cu ce garanţii? Asta e evident toată problema (...). Dar, până la urmă, va trebui să ajungem la un acord. Eu am spus în mai multe rânduri că noi suntem pregătiţi de aceste aranjamente, suntem deschişi, dar asta ne obligă să ne gândim pentru a şti cu cine avem de-a face”, a declarat liderul de la Kremlin, în marja aceluiași summit din Kârgâzstan.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22