Putin: “Prezenta rusa in Siria e un exercitiu militar”. Liderul rus, atac dur la Turcia

Tudor Despina | 17.12.2015

Prezenta Rusiei in Siria este un “exercitiu militar”, a spus Vladimir Putin, joi, in conferinta de presa anuala. Liderul de la Kremlin a lansat si un atac dur la adresa Turciei.

Pe aceeași temă

 

Intinsa pe cateva ore, cu aproape 1.400 de jurnalisti prezenti, conferinta de presa sustinuta de Vladimir Putin la Kremlin, joi, a fost o buna ocazie pentru liderul rus sa critice din nou Turcia, stat cu care se afla in tensiuni dupa incidentul doborarii Suhoiului la granita cu Siria.

 

Spunand ca relatia dintre cele doua state ar putea fi imposibil de reparat, liderul rus a folosit un limbaj explicit in afirmatiile sale pe acest subiect. “Turcii au decis sa ii linga pe americani intr-un anumit loc”, a spus Putin, citat de Independent. El a acuzat Ankara ca a desfasurat un “act ostil” atunci cand a decis sa doboare avionul de lupta rus Suhoi-24 la granita cu Siria, la sfarsitul lunii Noiembrie. De atunci, cele doua state se afla in tensiune, din ambele parti venind declaratii dure. In timp ce rusii sustin ca avionul se afla in spatiul aerian sirian, Turcia afirma ca Suhoiul incalcase spatiul sau aerian si nu a raspuns la somatiile aviatiei turce.

 

In ce priveste activitatea din Siria, Vladimir Putin a spus ca aceasta este un “exercitiu militar” pentru fortele aeriene si serviciile de informatii ruse. “Noi nu am pornit razboiul”, a declarat liderul de la Kremlin in fata presei, pentru a adauga in continuare: “Noi conducem operatiuni separate, folosind fortele noastre aeriene si capacitatile de informatii. Acest lucru nu e o povara serioasa pentru buget. E greu de imaginat un exercitiu mai bun (pentru trupele ruse – n.r.). Asa ca ne putem antrena acolo (in Siria – n.r.) pentru o lunga perioada de timp fara afectarea bugetului nostru”, conform Business Insider.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22