Putin: Rusia trebuie sa neutralizeze toate amenintarile, inclusiv pe cea din Romania

E.b. | 19.11.2016

Vladimir Putin a afirmat din nou ca Rusia "trebuie sa neutralizeze toate amenintarile militare la adresa securitatii sale". Liderul de la Kremlin a facut aceste declaratii la o intalnire cu sefii industriei de aparare din Rusia.

Pe aceeași temă

 

 

Putin a  nominalizand sistemul de aparare antiracheta al NATO de pe teritoriul Romaniei, implementarea conceptului de atacuri strategice globale si razboaiele informationale, scrie Sputnik News, preluat de HotNews.ro.

 

Insa, in aceesi zi, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anuntat ca a avut "o discutie  buna", la telefon, cu Donald Trump, presedintelr ales al Statelor Unite, despre viitorul Aliantei si importanta unei "cresteri a cheltuielilor de aparare" in tarile aliate. Aceasta a fost prima discutie intre cei doi, dupa victoria lui Trump in cursa pentru Casa Alba, in 8 noiembrie.


Stoltenberg l-a "felicitat pentru victoria sa si a spus ca este important sa lucreze cu el si echipa sa insarcinata cu securitatea nationala", a precizat NATO, intr-un comunicat. Intr-un tweet, Jens Stoltenberg a mentionat ca a evocat cu interlocutorul sau importanta unei "cresteri a cheltuielilor de aparare" in tarile aliate.

 

Doar 5 dintre cei 28 de membri ai NATO (Statele Unite, Marea Britanie, Polonia, Grecia si Estonia) cheltuiesc pentru aparare echivalentul a cel putin 2% din produsul lor brut, prag dorit de Alianta. Romania s-a angajat sa cheltuiasca 2% incepand de anul viitor.

 

Donald Trump a starnit ingrijorare in timpul campaniei electorale cand a lasat sa se inteleaga ca Washingtonul ar putea sa se gandeasca de doua ori inainte de a veni in ajutorul unui aliat din NATO in pericol dar care nu a cheltuit suficient pentru apararea sa.

 

O astfel de atitudine ar pune in discutie principiul apararii colective, care se afla la baza actului fondator al NATO.


 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22