Putin: Rusia va acorda o atenție sporită dezvoltării triadei nucleare

L. G. | 23.02.2023

Președintele Vladimir Putin s-a angajat ca Rusia să își consolideze triada nucleară, o structură de forță militară capabilă să lanseze arme nucleare de pe sol, din aer și de pe mare.

Pe aceeași temă

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a felicitat joi pe militari de Ziua Apărătorului Patriei şi a anunţat că în curând vor fi desfăşurate noi rachete intercontinentale Sarmat şi că forţele armate vor primi un stoc important de rachete hipersonice Kinjal şi Ţirkon, scrie CNN.

„Anul acesta, primele sisteme de lansatoare de rachete Sarmat dotate cu noua rachetă cu raza lunga vor fi puse în serviciu de luptă. Vom continua producția rachetelor hipersonice lansate din aer Kinjal și vom începe desfășurarea în masă a rachetelor hipersonice Zircon lansate de pe mare”, a declarat Putin într-o declarație joi pentru a marca Ziua Patriei, o sărbătoare care sărbătorește realizările militare ale Rusiei.

„Odată ce submarinul cu propulsie nucleară Borei-A, Împăratul Alexandru al III-lea, a devenit operațional, ponderea armelor nucleare și echipamentelor moderne în cadrul forțelor navale strategice va ajunge la 100%. În următorii ani, alte trei crucișătoare din acest proiect vor fi livrate Marinei.”

În discursul său, Putin a subliniat, de asemenea, necesitatea unei „armate și nave moderne și eficiente”.

„Bazându-ne pe experiența reală de luptă, vom urmări dezvoltarea echilibrată și de înaltă calitate a tuturor componentelor Forțelor Armate, îmbunătățirea sistemului pentru unitățile de antrenament. O bază solidă pentru armată sunt soldații, subofițerii și ofițerii care și-au arătat valoarea în luptă în prima linie”, a spus Putin.

El a adăugat că industria de apărare a Rusiei „crește rapid producția”, deoarece Moscova acordă prioritate investițiilor în sectorul militar.

Preşedintele rus i-a felicitat ''din toată inima pe militarii, voluntarii, mobilizaţii, specialiştii cu diverse profesii care participă la operaţiunea militară specială'' rusă în Ucraina, în contextul în care vineri, 24 februarie, se împlineşte un an de la lansarea invaziei ruse asupra ţării vecine. ''Acum, combatanţii noştri luptă eroic împotriva neonazismului care a prins rădăcini în Ucraina, luptă cu curaj şi eroism'', a susţinut şeful statului rus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22