Putin spune că rusofobia ar fi contraproductivă şi, crede el, nu va dura o veșnicie

E.b. | 01.06.2017

Vladimir Putin a denunțat ceea ce el numeşte rusofobie, despre care a spus că este contraproductivă și nu va dura o veșnicie.

Pe aceeași temă

 

 

Declaraţia preşedintelui rus a fost făcută la Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, transmite France Presse, preluată de Agerpres.

 

Această rusofobie, a mai afirmat președintele rus, este legată de emergența unei lumi multipolare, în special datorită eforturilor Rusiei, fapt care nu este pe placul unora, care impun Moscovei "restricții economice, al căror efect este absolut nul".

 

În același timp, vorbind cu presa în marja forumului, Putin a spus că elementele scutului antirachetă al SUA care sunt instalate în Alaska și Coreea de Sud reprezintă o provocare pentru Rusia, care este obligată să răspundă prin dezvoltarea propriilor forțe militare în regiune, potrivit Reuters.

 

El a declarat că Rusia nu poate sta nepăsătoare și privi cum alții își sporesc capacitățile militare la granițele sale din Europa și din Orientul Îndepărtat.

 

Pe de altă parte, Putin a respins speculațiile conform cărora guvernul rus a angajat hackeri pentru a influența alegeri din alte țări. Au existat acuzații în trecut că Rusia s-ar fi aflat în spatele unor atacuri cibernetice în timpul alegerilor prezidențiale din SUA, anul trecut, și din Franța, în acest an, reamintește DPA.

 

"Rusia nu folosește hackeri pentru astfel de scopuri. Dimpotrivă, încercăm să combatem acest lucru", a declarat liderul de la Kremlin în cadrul aceluiași forum.

"Hackerii pot proveni din orice țară", a adăugat el.

 

Putin a negat că hackeri ai guvernului rus ar putea încerca să influențeze alegerile parlamentare din septembrie din Germania.

 

El a mai spus că nu are nicio preferință în aceste alegeri în care se vor duela pentru postul de cancelar conservatoarea Angela Merkel și socialistul Martin Schulz

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22