Putin transmite SUA preţul pentru calmarea Rusie, iar un opozant îl ia peste picior

E.b. | 05.10.2016

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, a trimis Dumei de Stat (Camera inferioară a parlamentului rus) o adresă în care enumeră condițiile sale pentru a continua un program de dezarmare agreat cu SUA, iar Leonid Volkov, un oponent al liderului de al Kremlin îl ia peste picior.

Pe aceeași temă

 

 

De fapt este „ultimatumul lui Putin pentru viitorul președinte al SUA”, transmite  Bloomberg, preluat de Digi24.ro, care va moșteni cea mai proastă relație cu Moscova de când Ronald Reagan a numit Uniunea Sovietică „Imperiul Răului”.

 

Săptămâna aceasta, Vladimir Putin a dat ordin să fie suspendat acordul dintre cele două ţări privind reducerea stocurilor de plutoniu nuclear. 

 

Replica SUA a venit prin anunţul suspendării negocierilor pentru găsirea unei soluţii în Siria. În aceeași zi însă, Putin a trimis Dumei de Stat adresa respectivă.

 

Chiar și lui Donald Trump i-ar fi greu să dea curs solicitărilor Kremlinului, comentează sursa citată. Rusia cere, printre altele, revenirea la infrastructura și personalul NATO din anul 2000 și renunțarea la sancțiunile impuse Rusiei pentru încălcarea drepturilor omului, sancțiuni impuse prin Magnitsky Act.

 

Vladimir Putin merge chiar mai departe și cere anularea tuturor sancțiunilor impuse Rusiei de Statele Unite și chiar acordarea de compensații Moscovei.

 

Prezentarea unui „plan concret pentru distrugerea ireversibilă” a surplusului de plutoniu al SUA este o altă condiție a liderului de la Kremlin pusă Washingtonului.

 

A cerut prea puțin”, a comentat ironic, pe Facebook, Leonid Volkov, un politician rus cunoscut pentru că i se opune lui Putin. „Ar fi trebuit să ceară Alaska înapoi, tinerețe fără bătrănețe, pe Elon Musk și un bilet la Disneyland”.

 

Potrivit Bloomberg, mesajul lui Vladimir Putin e clar: Rusia se va purta ca un egal al SUA, chiar dacă Washingtonul nu este dispus să o trateze ca atare. Practic, candidaților la prezidențiale, democrata Hillary Clinton și republicanul Donald Trump, li se reamintește că există un preț pentru calmarea Rusiei, care va negocia dur. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22