R. Moldova. SUA salută victoria forțelor democratice: Încurajăm transferul pașnic al puterii

Laurentiu Gheorghe | 15.06.2019

Statele Unite salută plecarea Partidului Democrat de la guvernare și cedarea puterii guvernului Maia Sandu, se arată într-o declarație a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

Pe aceeași temă

Administrația de Washington amintește că va continua să monitorizeze cu atenție evoluțiile din Republica Moldova.

Statele Unite salută anunțul Partidului Democrat de a se retrage de la guvernare în favoarea premierului Maia Sandu și a coaliției formate de Parlamentul ales în mod democratic, se arată într-o declarație a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus.

„Suntem încurajați că atât noua coaliție, cât și fostul guvern s-au angajat într-un transfer pașnic de putere, care reflectă voința poporului moldovean. Solicităm reținere în această perioadă de tranziție. Statele Unite vor continua să monitorizeze îndeaproape evoluțiile din Moldova și vor rămâne angajate să colaboreze cu toți moldovenii, pe măsură ce construiesc un viitor mai prosper și mai democratic”, subliniază purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Partidul lui Plahotniuc, PDM, a anunțat, vineri, că guvernul Pavel Filip va demisiona pentru a lăsa guvernul Maia Sandu să conducă țara.

Prin plecarea guvernului Filip se rezolvă o mare parte a crizei politice din Republica Moldova, unde Curtea Constituțională, apropiată de PDM, invalidase noul guvern condus de Maia Sandu în urma realizării unei coaliții guvernamentale între blocul ACUM (format din partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase) și partidul pro-rus PSRM, condus de președintele Igor Dodon.

Decizia PDM a venit pe fondul unui adevărat desant diplomatic la Chișinău, unde vineri au ajuns și consilierul prezidențial Bogdan Aurescu, secretarul de stat Dan Neculăescu, iar sediul PDM a fost vizitat în timpul amiezii de ambasadorul SUA și alți diplomați.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22