Rapperul german, convertit la jihadism și căsătorit cu translatoarea FBI, a fost ucis

Dora Vulcan | 19.01.2018

Deso Dogg, rapper german devenit combatant al gruparii jihadistat Stat Islamic si care s-a casatorit cu o translatoare a FBI trimisa pentru a-l spiona, a fost ucis miercuri intr-o lovitura aeriana in Siria, scrie un site american de supraveghere a activitatilor jihadiste, citat de AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

El a fost ucis in urma unui bombardament care a avut loc miercuri in orasul Gharanij, in provincia siriana Deir Ezzor (est), potrivit unui comunicat al Wafa Media Foundation, apropiata de SI, si tradus in engleza de grupul de supraveghere a radicalismului islamist SIT, transmite Hotnews.ro.

 

 

 Denis Cuspert, celebru in trecut sub numele de scena Deso Dogg, a fost unui dintre combatantii straini ai SI cei mai cunoscuti. Acest cetatean germano-ghanez a aparut in mai multe inregistrari video ale organizatiei jihadiste, iar in una dintre acestea avea in mana un cap taiat.

 

 

Organizatia jihadista a postat 8 fotografii macabre pe mesageria criptata Telegram, asigurand ca este vorba de cadavrul insangerat al fostului rapper, asigura SITE.

 

Denis Cuspert a fost desemnat de Washington terorist in 2015, fiind descris drept un recrutor al gruparii ultra-radicale in mediile germanofone.

 

Moartea sa a mai fost anuntata in presa, in trecut, inclusiv de Pentagon, care afirma in octombrie 2015 ca a fost ucis de o lovitura aeriana, inainte de a recunoaste ca a acesta a supravietuit. Acesta a fost declarat mort si in aprilie 2014 de catre surse jihadiste, care au retractat ulterior informatia.

 

Potrivit documentelor justitiei americane, o translatoare a FBI, recrutata pentru a-l spiona, a plecat clandestin in Siria prin Turcia in iunie 2014 pentru a se casatori cu el, inainte de a reveni in SUA, doua luni mai tarziu.

 

Colegilor sai de birou din Detroit, Daniela Greene, care detinea un nivel de acreditare "top secret" in cadrul politiei federale germane, le-a spus ca merge in Germania sa isi viziteze parintii.

 

Imediat dupa ce s-a casatorit cu Denis Cuspert, in 27 iunie, Daniela Greene si-a dat seama de gravitatea actelor sale, potrivit documentelor publicate anul trecut.

 

"Chiar am facut o gramada de mizerii de data asta. Am plecat si nu ma pot intoarce inapoi. Sunt intr-un mediu extrem de dificil si nu stiu cat timp voi rezista aici, dar nu conteaza, este putin cam tarziu", a scris agenta, intr-un email datat iulie 2014 si trimis dintr-un teritoriu controlat de SI.

 

Documentele nu explica cum, dar translatoarea a revenit in august 2014 in Statele Unite, unde a fost arestata si ulterior a colaborat cu anchetatorii.

 

Condamnata la o pedeapsa relativ usoara, de un an de inchisoare, Daniela Greene a fost eliberata in 2016.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22