Reacţia Rusiei la condamnarea Măcelarului din Balcani: Decizie părtinitoare, antisârbească

E.b. | 23.11.2017

Rusia a denunțat joi ca fiind părtinitoare și antisârbească recenta condamnare la închisoare pe viață pentru Ratko Mladic. Potrivit purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, care denunță o 'justiție selectivă', Tribunalul de la Haga 'nu și-a îndeplinit rolul în mod obiectiv'.

Pe aceeași temă

  

Ratko Mladic a fost condamnat către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) de la Haga.

 

Această pedeapsă este în continuitatea 'liniei politizate și defectuoase ce a dominat activitatea TPIY de la început', a declarat, în cadrul unui briefing de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, conform AFP, preluată de Agerpres.

 

'Această interpretare părtinitoare și antisârbească a evenimentelor tragice care au avut loc în anii 1990 în fosta Iugoslavie, asupra cărora tribunalul s-a aplecat în mod artificial, nu numai că nu a ajutat la punerea în practică a principiului privind caracterul ineluctabil al unei pedepse pentru crime de război, ci și a subminat restabilirea încrederii în Balcani', a adăugat ea.

 

Potrivit purtătoarei de cuvânt a diplomației ruse, care denunță o 'justiție selectivă', Tribunalul de la Haga 'nu și-a îndeplinit rolul în mod obiectiv'.

 

Supranumit 'Măcelarul din Balcani', Ratko Mladic a fost condamnat miercuri la închisoare pe viață de TPIY în 10 din cele 11 capete de acuzare, printre care genocid în masacrul din 1995 de la Srebrenica, când au fost uciși 8.000 de băieți și bărbați musulmani, și crime împotriva umanității. În vârstă de 74 de ani, Ratko Mladic a fost găsit vinovat și pentru crime de război, în special pentru rolul său în asediul asupra orașului Sarajevo, în timpul războiului din 1992-1995 din Bosnia, soldat cu peste 100.000 de morți și 2,2 milioane de persoane strămutate. El a fost achitat de acuzațiile de genocid în alte zone

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22