Reactie negativa de la Cotroceni fata de vizita lui Juncker in Rusia

Dora Vulcan | 02.06.2016

Consilierul prezidential Leonard Orban reactioneaza fata de vizita in Rusia a presedintelui Comisiei Europene, Jean - Claude Juncker.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Avem semne de întrebare legate de participarea preşedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, eveniment care se va deschide în data de 16 iunie", a declarat Orban pentru HotNews.ro.

 

"Semnele de intrebare se referă mai ales la contextul acestei vizite, chiar înaintea unei decizii importante privind reînnoirea sancţiunilor impuse Moscovei", a mai spus consilierul prezidential.

 

Reamintim ca seful executivului european, Jean - Claude Juncker, a anuntat ca va lua parte la evenimentul gazduit la Sankt Petersburg de presedintele rus Vladimir Putin, in ciuda avertismentelor venite din mai multe capitale europene si din Parlamentul European. Este prima vizita a unui sef de institutie din UE in Rusia dupa ce Moscova a anexat ilegal Crimeea si a inceput razboiul in Ucraina. In martie 2014, UE a impus sanctiuni economice si politice Rusiei.

 

In luna iunie, UE trebuie sa decida daca pastreaza sanctiunile - asa cum isi doresc tarile est-europene si Marea Britanie, sau daca le indulceste - cum isi doresc Ungaria, Italia sau alte guverne europene.

 

Tot astazi, sase europarlamentari, printre care si Cristian Preda, au cerut sefului popularilor din Parlamentul European sa discute cu Juncker despre vizita in Rusia. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22