Rebelii din Alep cer incetarea focului timp de 5 zile, pentru evacuarea civililor

Vlad Toma | 07.12.2016

Rebelii sirieni din Alep au cerut o incetare a focului timp de 5 zile, pentru a negocia viitorul orasului si pentru a evacua civilii si urgentele medicale, anunta Reuters.

Pe aceeași temă

 

Armata siriana a ocupat in aceasta noapte intregul oras vechi din Alep.

 

Rebelii si-au anuntat disponibilitatea de a discuta despre viitorul orasului Alep, dupa evacuarea celor aproximativ 500 de urgente medicale.

 

Rusia si China au blocat ieri prin veto o rezolutie ONU elaborata de Egipt, Noua Zeelanda si Spania, care urma sa introduca un armistitiu temporar in orasul sirian Alep, pentru a permite oferirea de ajutoare celor prinsi in mijlocul conflictului.

 

Organizatia Natiunilor Unite a anuntat acum cateva zile ca a renuntat la planurile de a evacua pacientii din partea estica a orasului Alep, acuzandu-i pe toti cei implicati in acest conflict ca au zadarnicit eforturile organizatiei. Stephen O'Brien, secretarul general al ONU pentru situatii de urgenta, a declarat ca "evacuarea pacientilor din Alep a devenit imposibila din cauza mai multor factori: greutatea cu care au fost obtinute aprobarile necesare de la autoritatile locale din estul orasului Alep, a conditiilor puse de grupurile armate non-statale si a obiectiilor ridicate de guvernul sirian contra acordarii de ajutor medical si a altor ajutoare in partea de est a orasului," anunta atunci Reuters.

 

Rusia a fost criticata dur de SUA, Marea Britanie, Franta si Germania in urma bombardamentelor asupra orasului Alep. Tarile occidentale au anuntat de asemenea ca au in vedere sesizarea Curtii Penale de la Haga pentru investigarea atacului orasului Alep de catre fortele regimului Assad si de Rusia, acuzand existenta unor crime de razboi.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22