Recep Erdogan i-a cerut personal lui Barack Obama să-l extradeze pe Fetullah Gulen VIDEO

E.b. | 19.08.2016

Într-un discurs televizat, preşedintele Recep Erdogan amintit că i-a cerut personal lui Barack Obama să-l extradeze pe Gulen. "Să-l aducem în faţa justiţiei. Nu e cazul să întârziem. Lucrurile merg într-o direcţie diferită în ţara noastră, iar un partener strategic nu ar trebui să îngreuneze munca partenerului său. Din contră".

Pe aceeași temă

 

 

Preşedintele turc Recep Erdogan a cerut, din nou Statelor Unite, să-l extrădeze pe Fetullah Gulen, un subiect ce tensionează relaţiile bilaterale. Liderul turc i-a acuzat pe susţinătorii clericului că ar fi fost implicaţi în seria de atacuri cu bombă din sud estul ţării. Cel putin 14 oameni au murit şi peste 200 au fost răniţi în atentate, cele mai grave de după puciul eşuat.
 
 

Turcia se confruntă cu atacuri comise de diferite organizaţii teroriste, care acţionează împreună. Aceasta este concluzia preşedintelui Erdogan, care spune că susţinătorii clericului musulman Fetulah Gulen s-ar fi implicat alături de militanţii PKK în atacurile sângeroase comise în sud estul ţării, conform stiri.tvr.ro.

 

Acestea au vizat în special posturi de poliţie dar şi un convoi militar. Premierul i-a vizitat pe răniti la spital şi a anunţat o anchetă dură.

 

 

Recep Erdogan nu vede nici o diferenţă între jihadiştii Statului Islamic, PKK şi ceea ce numeşte organizaţia teroristă a lui Gulen.

 

Washingtonul a solicitat dovezi clare care să ateste implicarea clericului în puciul eşuat. Parchetul turc a cerut  două pedepse de închisoare pe viata pentru Fetulah Gulen şi una suplimentară de 1900 de ani. Rechizitoriul la adresa sa are peste 2500 de pagini.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22