Regimul Assad ar putea coopera cu rebelii impotriva SI, dar sunt conditii (John Kerry)

Tudor Despina | 04.12.2015

Secretarul de Stat american nu exclude o eventuala cooperare intre regimul Assad si rebeli impotriva militantilor Statului Islamic.

Pe aceeași temă

 

Totusi, a punctat John Kerry, va fi “extraordinar de dificil” sa ii aduci pe rebeli alaturi de fortele guvernamentale, daca primii nu au certitudinea ca Bashar al-Assad va pleca de la putere, intr-un final.

 

Prezent in Grecia, Kerry a fost intrebat daca plecarea lui Assad e o preconditie pentru ca rebelii sustinuti de Occident sa coopereze cu trupele guvernamentale impotriva Daesh (Statul Islamic). “Cu respect, cred ca raspunsul este… ca nu e clar daca el (Assad – n.r.) va pleca in cazul clarificarii viitorului sau”, a spus Kerry, citat de Reuters.

 

Insa, clarificari ar putea sa vina in mai multe forme care ar da asigurari catre opozitie. “Dar va fi extraordinar de dificil sa cooperezi fara niste indicatii sau increderea celor care s-au luptat cu el (Assad – n.r.) ca exista o rezolutie sau o solutie la orizont”, a mai adaugat Secretarul de Stat american.

 

Altfel, rebelii ar crede ca il ajuta pe Assad si ii consolideaza regimul, fapt complet inacceptabil pentru ei. Principalii aliati lui Assad, Rusia si Iranul au spus ca depinde doar de poporul sirian sa decida viitorul lui Assad in cadrul unor viitoare alegeri prezidentiale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22