Relatia cu SUA pusa "sub semnul intrebarii" pentru ca refuza extradarea clericului Gulen

Dora Vulcan | 18.07.2016

Turcia pare decisa sa forteze mana aliatilor din SUA pentru a obtine extradarea lui Fethullah Gülen, marele adversar al presedintelui Erdogan. Premierul turc Binali Yildirim a declarat luni ca "punerea sub semnul intrebarii a prieteniei (cu SUA - n.red.) poate fi pusa pe agenda" daca America nu il va extrada pe fostul cleric.

Pe aceeași temă

 

 

Premierul turc a spus ca nu exista un motiv mai bun pentru extradarea lui Gulen din SUA decat complotul esuat din 15 iulie; reamintim ca secretarul american de Stat, John Kerry, ceruse Turciei dovezi palpabile pentru a incuviinta cererea de extradare.

 

"Exista o dovada mai buna? Vom fi putin dezamagiti daca prietenii nostri vor spune <<aratati-ne dovezile>> in timp de membri ai organizatiei sale incearca sa distruga statul", a declarat luni premierul Yildirim intr-o conferinta de presa, citat de Hotnews.

 

 

***

 

In urma cu doua zile, premierul turc, Binali Yildirim, a ameninţat că orice ţară care îi oferă protecţie lui Fethullah Gulen, principalul adversar al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, va fi "în război" cu Turcia, o referire la Statele Unite, unde locuieşte clericul musulman turc.

 

Binali Yildirim susţine că la originea tentativei de lovitură de stat din Turcia este clericul musulman Fethullah Gulen, un fost aliat devenit adversar al lui Recep Erdogan.

 

Statele Unite au părut să ignore până acum solicitările de extrădare a lui Fethullah Gulen.

 

"Fethullah Gulen este liderul unei organizaţii teroriste. Orice ţară care îl susţine nu este prieten al Turciei şi va fi în război cu Turcia", a adăugat Yildirim, citat de Mediafax.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22