Replica lui Biden către Donald Trump, rival în prezidențialele de anul următor: Nu mă vei distruge

Dora Vulcan | 03.10.2019

Fostul vicepreşedinte democrat american Joe Biden promite că nu se va lăsa "distrus" de preşedintele Donald Trump, cu care rivalizează în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor, relatează Reut

Pe aceeași temă

La cîteva ore după ce președintele american Donald Trump l-a descris ca fiind „o piatră rece strâmbă”, Joe Biden, fost vicepreședinte în mandatul lui Obama și principalul contracandidat al lui Trump în cursa din 2020 pentru Casa Albă, a declarat miercuri, că președintele republican „nu mă va distruge”, transmite Reuters.

"Vreau să clarific ceva pentru Trump, acoliţii lui şi cei care îi finanţează atacurile împotriva mea. Nu plec nicăieri. Nu mă veţi distruge şi nu-mi veţi distruge familia. Nu-mi pasă câţi bani vă costă şi cât de murdare sunt aceste atacuri", a afirmat Biden, într-un discurs pregătit și distribuit de staff-ul său înainte de apariția sa la un miting din Reno, Nevada, miercuri seara.

Donald Trump este ca un "taur speriat" şi atacă "pentru că se teme de cât de tare o să-l bat în noiembrie anul viitor", a mai spus fostul vicepreşedinte democrat, potrivit textului difuzat parţial în avans.

Joe Biden (76 de ani) conduce în majoritatea sondajelor de opinie în preferinţele americanilor, între cei 19 candidaţi la învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale din 2020, când Trump speră să obţină un nou mandat.

Luarea sa de poziţie vine după ce Trump şi-a continuat, miercuri, remarcile acide referitoare la procedura de destituire iniţiată săptămâna trecută împotriva sa de legislatorii democraţi, în legătură cu o recentă convorbire telefonică a preşedintelui cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski în care liderul de la Casa Albă îl îndeamnă pe interlocutorul său să investigheze activităţile din ţara sa ale lui Biden şi ale fiului său Hunter, care a fost în consiliul de administraţie al unei companii ucrainene în timp ce tatăl său era vicepreşedintele SUA.

Miercuri, Trump a insistat că a acţionat corect şi l-a calificat pe Biden drept un "corupt fără suflet".

În replică, Biden a remis presei, înaintea discursului de miercuri din Nevada, un comunicat în care îl acuză pe Trump de abuz de putere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22