Reprezentantii Moscovei si Washingtonului, acuze reciproce in Consiliul de Securitate ONU

Iulian Popescu | 12.12.2015

Reprezentanții SUA şi Rusia s-au acuzat vineri reciproc, în Consiliul de Securitate al ONU, pentru continuarea războiului din Ucraina, un conflict în care au murit deja 9.000 de persoane, conformultimului raport al Națiunilor Unite.

Pe aceeași temă

 

Dialog aprins la ONU, unde reprezentanta Rusiei a încercat să împiedice prezentarea raportului privind situația din Ucraina, scrie Digi24.

 

Ivan Simonovici, asistentul pentru drepturile omului al secretarului-general ONU a spus în prezentarea sa: „Persistă rapoarte despre abuzuri la adresa drepturilor omului în aceste teritorii. Este vorba inclusiv de crime, tortură, detenţii ilegale şi muncă forţată”.

 

Ambasadorul american la ONU, Samantha Power, a acuzat Moscova, după acest incident în care s-a încercat blocarea prezentării, că vrea să ascundă informațiile despre abuzurile ce au loc în Donbas și în celelalte zone controlate de rebelii proruşi.

 

„Te întrebi ce vrea să ascundă Rusia. Înţelegem această dorinţă nefericită de a preveni Consiliul să audă lucruri incomode şi tocmai de aceea nu trebuie să permitem ca acest lucru să se întâmple”.

 

La rândul său, ambasadorul rus a acuzat Statele Unite de faptul că războiul din Donbas nu s-a încheiat: „Susţinerea pe care Washingtonul a oferit-o partenerilor săi de la Kiev a avut un rol distructiv. De aceea, un acord politic este aşa de dificil de obţinut”, a declarat Vitali Churkin, ambasadorul Rusiei la ONU, citat de Digi24.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22