Republica Moldova interzice difuzarea de emisiuni de ştiri ruseşti la radio şi televiziune

L. G. | 02.06.2022

Parlamentul de la Chișinău interzice difuzarea de emisiuni de ştiri ruseşti, tensiunile între forţele prooccidentale şi cele proruse accentuându-se odată cu conflictul din Ucraina, scrie AFP.

Pe aceeași temă

Potrivit acestei legi privind "securitatea informaţiei", este interzisă "transmiterea la radio şi la televiziune a emisiunilor de ştiri, militare, politice şi analitice ale unei ţări care nu a ratificat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră".

 

De asemenea, 50% dintre programele străine difuzate la televiziune trebuie să provină din Uniunea Europeană (UE), SUA sau din ţări semnatare ale acestei convenţii europene.

 

Concret, posturile de televiziune din Republica Moldova vor putea difuza doar filme, seriale, programe muzicale sau emisiuni de divertisment ruse.

 

De fapt, interdicţia de a difuza emisiuni de ştiri - care a fost deja decisă în 2017 şi apoi anulată în 2020 - este în vigoare de la începutul ofensivei ruse în Ucraina. În faţa acestei ofensive, Republica Moldova și-a declarat hotărât sprijinul pentru Kiev - găzduieşte refugiaţi de război, și-a depus candidatura de aderare la UE şi a obţinut promisiunea europenilor pentru o majorare importantă a ajutorului militar.

 

Republica Moldova, în componenţa căreia este Transnistria, se teme că Moscova ar putea-o alege ca ţintă, cu atât mai mult cu cât regiunea separatistă a susţinut că a fost vizată în aprilie de atacuri provenind dinspre Ucraina.

 

Autorităţile ruse au exprimat critici virulente la adresa Chişinăului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22