Republica Moldova: Ministerul Justiției a refuzat înregistrarea partidului Platformei DA

Iulian Popescu | 22.01.2016

Ministerul Justiției din Republica Moldova a respins cerea de înregistrare a Partidului Forța Poporului, formațiune în care a dorit să se transforme Platforma DA (Demnitate și Adevăr), mișcare a societății civile care participă la protestele de la Chișinău și cere alegeri anticipate.

Pe aceeași temă

 

Ministerul a emis un comunicat unde a explicat că a constatat abateri de la exigențele legale:

 

„La data de 23 decembrie 2015, în adresa Ministerului Justiției a parvenit setul de acte cu privire la înregistrarea modificărilor la Statutul și la organele de conducere și control ale Partidului politic "Partidul Forța Poporului".

Examinînd actele depuse, în lumina normelor garantate de Legea 294-XVI din 21 12 2007 privind Partidele Politice, Ministerul Justiției a constatat abateri de la exigențele legale. Drept urmare, Ministerul Justiției s-a expus argumentat în referință la imposibilitatea înregistrării modificărilor specificate, dar își exprima disponibilitatea de a înregistra solicitarea după prezentarea setului de acte complet și ajustat la legislația în vigoare”, se arată în comunicatul prezentat de Unimedia.

 

„La data de 23 decembrie 2015, în adresa Ministerului Justiției a parvenit setul de acte cu privire la înregistrarea modificărilor la Statutul și la organele de conducere și control ale Partidului politic "Partidul Forța Poporului".

 

Examinînd actele depuse, în lumina normelor garantate de Legea 294-XVI din 21 12 2007 privind Partidele Politice, Ministerul Justiției a constatat abateri de la exigențele legale. Drept urmare, Ministerul Justiției s-a expus argumentat în referință la imposibilitatea înregistrării modificărilor specificate, dar își exprima disponibilitatea de a înregistra solicitarea după prezentarea setului de acte complet și ajustat la legislația în vigoare”, se arată în comunicat.

 

Platforma Civică Demnitate și Adevăr este organizatoarea protestelor care se desfășoară de aproape un an de zile la Chișinău împotriva clasei politice corupte care a guvernat până acum și cere alegeri anticipate.

 

Acestei mișcări i s-au alăturat în stradă (având un singur obiectiv comun, anticipatele) formațiunile proruse ale lui Igor Dondon și Renato Usatîi.

 

Platforma DA a anunțat că va continua protestele până când se va ajunge la anticipate.

 

Noul Guvernul condus de Pavel Filip (PD) a fost votat acum cateva zile de Parlamentul de la Chisinau şi a depus jurământul în miez de noapte și în mare secret, de teama demonstrațiilor care au devenit violente în ziua învestirii.

 

Protestele desfăşurate în ultimele zile la Chişinău au fost organizate de pro-ruşii Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor, şi Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, dar şi de Platforma Demnitate si Adevar. Grupul de iniţiativă condus de Maia Sandu susţine de asemenea protestele.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22