Republica Moldova: Partidele proruse ar câștiga puterea in caz de alegeri anticipate

Paul Cristescu | 30.09.2015

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS Axa, citat de Radio Chișinău, partidele pro-ruse de stanga ar castiga in mod categoric alegerile, daca acestea ar fi organizate anticipat, pe fondul protestelor care au loc la Chisinau.

Pe aceeași temă

 

Partidul Nostru (prorus, de stânga) condus de primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, este creditat cu cele mai multe opțiuni de vot — 22,8%, transmite Agerpres.

 

Pe locul al doilea se afla Partidul Socialist al lui Igor Dodon, care militează la fel ca Usatîi pentru strângerea relațiilor cu Rusia, cu 20,8 % din opțiuni.

 

Urmează Partidul Popular European al fostului premier proeuropean Iurie Leancă. Pe locul al patrulea se afla Partidul Comuniștilor, cu câte 9,9% din opțiunile de vot;

 

CITITI SI: Chisinau: Aproximativ 20.000 de persoane la mitingul impotriva guvernului proeuropean

 

Partidul Liberal ar obtine 9,3%, Partidul Liberal Democrat — 7,3%; Platforma civică 'Demnitate și Adevăr' — 7% și Partidul Democrat—6,9%.

 

Miliardarul Renato Usatîi și liderul socialiștilor moldoveni Igor Dodon se bucură de cea mai mare încredere în rândul populației din Republica Moldova, potrivit aceluiași sondaj.

 

Protestele începute la 6 septembrie continuă în Republica Moldova, relatează Jurnaltv.md. Vechile partide politice, considerate 'corupte', nu se mai bucură de încredere, iar cele recent apărute practică un discurs populist. Unii experți invocă 'un proces de prăbușire a statului', anticipând o criză politică și economică profundă.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22