Republica Moldova urmeaza sa trimita un nou ambasador la Bucuresti

Tudor Despina | 17.09.2015

Republica Moldova ar urma sa faca o rocada in ambasada de la Bucuresti, potrivit presei de la Chisinau. Astfel, diplomatul moldovean Mihai Gribincea ar urma sa-l inlocuiasca pe Iurie Renita in functia de ambasador al Moldovei in Romania.

Pe aceeași temă

 

Potrivit publicatiei Timpul, citata de Agerpres, ministrul moldovean de Externe Natalia Gherman urmeaza ca in sedinta de joi a Comisiei parlamentare pentru politica externa si integrare europeana sa propuna 19 candidaturi la functia de ambasador. Numele lui Mihai Gribincea se afla pe lista.

 

Gribincea a fost propus ca reprezentant diplomatic al Chisinaului in Romania, el urmand a-l inlocui pe actualul sef al misiunii diplomatice moldovene la Bucuresti, Iurie Renita, dupa ce mandatul acestuia a expirat.

 

Anterior, Mihai Gribincea a fost ambasador al Republicii Moldova in Belgia, Olanda si Luxemburg. Totodata, el a fost si sef al misiunii moldovene pe langa NATO.

 

Experienta diplomatica a lui Gribincea presupune si o functie de Consilier politic al Inaltului Comisar OSCE pentru minoritati nationale in perioada 2001-2010.

 

Mihai Gribincea este un ferm sustinator al valorilor euroatlantice, potrivit sursei citate. Intr-un volum lansat in 1998 – cu titlul “Trupele ruse in Republica Moldova: factor de stabilitate sau sursa de pericol?” –, el sustinea teza conform careia trupele rusesti din regiunea separatista Transnistria reprezinta un pericol la adresa securitatii Moldovei.

 

Totodata, el a mai sustinut ferm ca Republica Moldova trebuie sa adere la Alianta Nord-Atlantica.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22