Revista Charlie Hebdo pregateste un numar comemorativ, la un an de la atacurile teroriste

Tudor Despina | 04.01.2016

Saptamanalul satiric francez Charlie Hebdo lanseaza miercuri un numar comemorativ, la un an de la atentatul terorist asupra redactiei sale.

Pe aceeași temă

 

Duminica, publicatia franceza a prezentat pe retelele sociale prima pagina a numarului comemorativ lansat saptamana aceasta, la un an de la atacurile teroriste de inspiratie islamista care au lovit redactia pariziana a Charlie Hebdo. La scurt timp, scrie Le Figaro, au aparut primele polemici. Uitand ca “A fi Charlie” (Je suis Charlie – sloganul lansat in urma atacurilor de acum un an – n.r.) inseamna apararea libertatii de exprimare chiar si atunci cand nu esti de acord cu mesajul transmis, sunt multi cei care au criticat coperta numarului comemorativ, arata Le Figaro.

 

De mai bine de un an, in spatiul public francez persista o intrebare: a fi sau a nu fi Charlie. Iar acum, cu cateva zile inaintea comemorarii atacurilor teroriste din Ianuarie 2015, realitatea arata ca aceasta intrebare e mai actuala ca oricand. Numarul lansat in aceasta saptamana ar urma sa fie editat in aproximativ un milion de exemplare, dintre care zeci de mii vor fi expediate in strainatate.
 


 

In 7 si 9 Ianuarie 2015, mai multi indivizi inarmati cu arme automate au intrat in redactia din Paris a saptamanalului satiric Charlie Hebdo si au tras. Au tras si pe strazile capitalei franceze, strigand “Allah e mare” si clamand o “razbunare pentru Profet”. Mai multi membri ai redactiei au murit in urma atacurilor teroriste.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22