Revoltă în tabăra democraţilor după noile dezvăluiri ale FBI despre Bill Clinton

E.b. | 03.11.2016

FBI a dat recent publicităţii documente vechi, de arhivă, referitoare la o anchetă care a vizat decizia lui Bill Clinton, care ocupa funcţia de preşedinte al Statelor Unite la acea dată, de a acorda graţierea unui om de afaceri care fugise din ţară, informează Wall Street Journal.

Pe aceeași temă

 
  

Democraţii au fost, din nou, revoltaţi de aceste dezvăluiri, care vin la scurt timp după anunţul de redeschidere a anchetei asupra e-mailurilor din perioada în care Hillary Clinton era secretar de stat, conform Wall Street Journal, preluat de gandul.info.

 

Informaţiile au fost publicate de FBI sub forma a 129 de pagini de documente, pe site-ul The Vault, folosit de Biroul Federal pentru transmiterea de datelor de interes public, iar reprezentanţii structurii au declarat că dezvăluirile nu au nicio legătură cu apropierea alegerilor din SUA. 
 

Documentele redau principala preocupare care a determinat iniţierea unei anchete în cazul graţierii omului de afaceri, dată de faptul că solicitarea nu a respectat întocmai protocolul şi paşii legali pentru aprobarea cererilor de graţiere, şi notează că juriul a fost convocat să asculte mărturiile martorilor.

 
 
Bill Clinton a declarat că graţierea lui Rich s-a desfăşurat în litera şi spiritul justiţiei
. Omul de afaceri fusese condamnat în SUA pentru comerţ ilegal cu Iranul la sfârşitul anilor ‘70 şi pentru evaziune fiscală la începutul anilor ‘80, iar în actele respective apare şi numele Fundaţiei Clinton în legătură cu o donaţie importantă pentru Biblioteca Prezidenţială Clinton. În 2005, ancheta a fost închisă, iar Marc Rich a murit în 2013
 

Publicarea acestor documente a stârnit revolta democraţilor, întrucât a venit la scurt timp după ce FBI a anunţat redeschiderea anchetei în cazul e-mailurilor private trimise de Hillary Clinton în perioada în care aceasta era secretar de stat. Susţinătorii săi au fost revoltaţi că detaliile au fost aduse în atenţia opiniei publice cu doar câteva zile înaintea zilei alegerilor, mai ales că este vorba despre un caz atât de vechi. 
 
Purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Brian Fallon a comentat pe Twitter această situaţie: „În absenţa unui termen limită pentru litigiu, acţiunea este ciudată. FBI va publica acum şi documente referitoare la actele de discriminare pe care le-a înfăptuit Trump în anii '70?". În ultima vreme, democraţii au criticat aspru politica dusă de FBI, acuzând Biroul că duce acţiuni orientate voalat împotriva taberei lui Clinton. 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22