Românul răpit în Nigeria a fost eliberat. MAE nu oferă detalii legate de recuperarea sa

E.b. | 13.10.2016

Românul răpit în Nigeria la 10 octombrie a fost eliberat, a anunţat, miercuri seară, Ministerul Afacerilor Externe, care nu a oferit alte detalii.

Pe aceeași temă

 

Ministerul Afacerilor Externe informează, într-un comunicat, că inginerul român răpit în Nigeria luni a fost eliberat, mulţumind instituţiilor participante la Celula de Criză şi autorităţilor nigeriene pentru implicare şi sprijinul oferit în acest caz.

 

 

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățeanul român răpit în Nigeria a fost eliberat

    

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetățeanul român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016 a fost eliberat.

Totodată, mulţumeşte instituțiilor participante la Celula de Criză a MAE şi autorităţilor nigeriene pentru implicare şi sprijinul oferit în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a reitera recomandarea fermă adresată cetăţenilor români aflați în zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistenţă și protecție consulară cât mai eficientă.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea fermă de consultare a informațiilor postate pe site-ul MAE, la secțiunea ”Sfaturi de călătorie”.

În același timp, în cadrul eforturilor constante depuse de către MAE pe linia asigurării asistenței și protecției consulare, reamintim utilitatea consultării informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, se arată în comunicatul MAE.
 
 
 
MAE nu oferă alte detalii în legătură cu modalitatea în care a fost eliberat românul răpit, luni, în Nigeria.

 

 

Ionuţ Vâlcu, purtătorul de cuvânt al MAE, a declarat, miercuri seară, că românul răpit luni este, în prezent, în siguranţă şi că familia acestuia a fost informată în permanenţă despre starea sa şi despre demersurile făcute pentru salvarea lui. Întrebat dacă a fost plătită vreo răscumpărare pentru eliberarea acestuia, Ionuţ Vâlcu a spus că statul român nu plăteşte astfel de răscumpărări. Ionuţ Vâlcu a mai spus că astfel de operaţiuni sunt făcute "cu maximă discreţie şi maximă precauţie", conform News.ro.

 

Inginerul român Cristian Nedelcu lucra pentru firma de construcţii Dextron Ltd şi a fost răpit de persoane înarmate în sudul Nigeriei, scria Dailypost.ng, precizând că bărbatul şi echipa sa au fost răpiţi din localitatea Owa Oyibo, în regiunea Agbor.

 

Potrivit primelor informaţii, atacatorii au deschis focul asupra personalului de securitate care îi escorta pe român şi pe restul echipei sale.

 

Confirmând incidentul, Poliţia din regiune a anunţat că acesta a avut loc luni noapte şi că s-au făcut căutări în satul din zonă.

 

Regiunea mlăştinoasă din sudul Nigeriei a înregistrat în ultima perioadă un val de atacuri ale militanţilor vizând instalaţii petroliere şi de gaz.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22