Rusia a atacat cu rachete capitala Ucrainei la o oră de vârf. Sunt raportate mai multe victime

L. G. | 10.10.2022

Patru explozii s-au auzit în jurul centrului orașului dimineața devreme pe 10 octombrie. Serviciile de urgență ucrainene raportează mai multe victime în rândul civililor.

Pe aceeași temă

"Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Şevcenskivskii), în centrul capitalei", a anunţat, pe mesageria Telegram, primarul capitalei Vitali Kliciko.

După victoria ucraineană din bătălia Kyevului capitala a fost relativ ferită de atacurile rusești.

Mai multe explozii ai zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev, anunţă The Guardian.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a emis o declaraţie prin intermediul contului său oficial de Telegram imediat după ora locală 8:30, afirmând: „Mai multe explozii în districtul Shevchenkiv - în centrul capitalei”.

De asemenea, AP a relatat că au avut loc mai multe explozii, care au urmat sunetului produs de lansarea de rachete.

Conform Kiev Independent, au putut fi auzite cel puţin patru explozii, urmate de degajări mari de fum, în zona centrală a oraşului.

Maria Avdeeva, directorul de cercetare al Asociației Experților Europeni din Ucraina, scrie pe Twitter că mai multe mașini sunt în flăcări în centrul Kievului. Lovitura ar fi avut loc la o oră de vârf, când oamenii se îndreptau spre serviciu.

În oraş și în zonele învecinate a fost declanşată alarma aeriană.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="ro" dir="ltr">Vitali <a href="https://twitter.com/hashtag/Klitschko?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Klitschko</a>, mayor of <a href="https://twitter.com/hashtag/Kyiv?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Kyiv</a> confirmed explosions in the Shevchenkivskyi District of the capital. <a href="https://t.co/NXJB7vyS1A">pic.twitter.com/NXJB7vyS1A</a></p>&mdash; NEXTA (@nexta_tv) <a href="https://twitter.com/nexta_tv/status/1579346633476943873?ref_src=twsrc%5Etfw">October 10, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Kyiv was reportedly targeted by Russian strikes this morning, multiple explosions were seen. <a href="https://t.co/BC3VCWgiIJ">pic.twitter.com/BC3VCWgiIJ</a></p>&mdash; OSINTtechnical (@Osinttechnical) <a href="https://twitter.com/Osinttechnical/status/1579344478091218945?ref_src=twsrc%5Etfw">October 10, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Una dintre rachetele de la Kiev a căzut lângă monumentul lui Grushevsky de pe strada Volodymyrska. Salvatorii lucrează”, a scris și Anton Gerashchenko, consilier al șefului Ministerului Afacerilor Interne, pe canalul său Telegram.

Potrivit postului public de radio și televiziunea Suspilne, citate de The Guardian, o explozie ar fi fost auzită în apropierea unei gări din oraș.

Un consilier al președintelui a scris pe Twitter, numind din nou Rusia un stat terorist, publicând fotografii cu clădiri în flăcări.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Kyiv this morning after Russian missile strike.<a href="https://twitter.com/hashtag/UkraineRussianWar?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#UkraineRussianWar</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Ukraine?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Ukraine</a> <a href="https://t.co/aFqnQKAA4u">pic.twitter.com/aFqnQKAA4u</a></p>&mdash; KNN NEWS WORLD (@KNN_NEWS_) <a href="https://twitter.com/KNN_NEWS_/status/1579362361819140096?ref_src=twsrc%5Etfw">October 10, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

De asemenea, luni dimineață s-au înregistrat explozii în Dnipro și Zaporojie.

Presa locală raportează explozii și în Lviv și Ternopil.

"O clădire rezidențială cu mai multe etaje a fost distrusă din nou. Există victime", a postat guvernatorul regiunii Zaporojie, Oleksandr Starukh, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Serviciile de urgență se află la fața locului, a adăugat el. Zaporojie a fost lovită în mod repetat în ultimele săptămâni, zeci de persoane fiind ucise.

Între timp, a fost o "noapte de atacuri masive" în regiunea Dnipropetrovsk, potrivit unei actualizări din partea guvernatorului regiunii, Valentyn Reznichenko, care acuză Rusia de bombardarea mai multor regiuni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22