Rusia a atacat cu rachete o bază militară, lângă Kiev. Bombardamente puternice și în estul Ucrainei

L. G. | 28.07.2022

Statul Major al Armatei ucrainene a anunțat că joi dimineață șase rachete de croazieră lansate de pe vase din Marea Neagră au distrus parțial o bază militară de lângă Kiev.

Pe aceeași temă

Rachetele au fost trase dinspre Crimeea, peninsula anexată în 2014 de Moscova, a indicat acelaşi înalt responsabil militar ucrainean. Potrivit Ukrinform, rachetele au fost lansate din Marea Neagră din zona Capului Fiolent.

"În jurul orei 05:00 dimineaţa (02:00 GMT), inamicul a lansat un atac trăgând şase rachete de croazieră Kalibr asupra unei unităţi militare din Liutej, în regiunea Kiev", a declarat presei Oleksii Gromov, un înalt responsabil al Statului Major ucrainean.

O clădire de la această bază a fost distrusă, iar alte două avariate, a specificat el, adăugând că una din cele şase rachete a fost doborâtă de antiaeriana ucraineană.

Alte bombardamente cu lansatoare de rachete multiple au vizat regiunea Cernigov (Cernihiv) în nordul Ucrainei, care au fost lansate din Belarusul vecin, aliat al Moscovei, a adăugat Gromov, recunoscând că s-au înregistrat "pierderi" în rândul militarilor ucraineni, fără să indice vreo cifră.

Anterior, media ucrainene consemnau peste 20 de rachete lansate de forţele ruse dinspre Belarus asupra regiunilor Cernigov şi Kiev.

Forţele ruse, potrivit lui Oleksii Gromov, continuă să facă tentative pentru a avansa în apropiere de Siversk şi Bahmut, în Donbas, regiunea industrială pe care Moscova vrea să o cucerească. Situaţia acolo este "dificilă, dar în întregime sub control", a asigurat el.

În regiunea ocupată Herson, în sudul ţării, unde forţele ucrainene sunt angajate în operaţiuni de contraatac, trei sate au fost recucerite de la ruşi în ultimele două săptămâni, a adăugat el.

Alţi responsabili ucraineni au raportat bombardamente ruseşti în mai multe regiuni ale Ucrainei joi.

"Este o dimineaţă neliniştită. Din nou teroarea rachetelor", a scris preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram, asigurând că totodată că Kievul "nu va ceda şi nu va renunţa".

Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte două rănite în urma unui bombardament în regiunea Dnipropetrovsk, a anunţat pe Telegram guvernatorul său Valentin Reznicenko.

Guvernatorul regiunii Nikolaev, în sudul ţării, a relatat despre un bombardament "masiv" cu rachete care a distrus o şcoală şi a făcut cel puţin un rănit.

Primarul din Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, situat în nord-est, a evocat două atacuri cu rachete S-300, care au provocat incendii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22