Rusia a lovit luni dimineață infrastructura energetică a Ucrainei. Mai multe orașe, fără curent

L. G. | 17.10.2022

Atacurile rusești au lovit infrastructura cheie în trei regiuni, și a întrerupt furnizarea de energie electrică în unele zone, a declarat luni premierul ucrainean, Denis Șmihal.

Pe aceeași temă

„În special, la Kiev au fost înregistrate 5 lovituri de drone. Au fost avariate facilități energetice și o clădire rezidențială”, a declarat Denis Șmihal pe Telegram.

"„Agresorul a lansat atacuri cu rachete asupra infrastructurii critice din regiunile Dnipropetrovsk și Sumy. Sute de așezări au rămas fără curent electric în urma atacului".

Atacul asupra infrastructurii energetice din districtul Kamianske din regiunea Dnipropetrovsk a provocat un „incendiu” și „distrugeri serioase”, potrivit oficialului militar regional Valentyn Reznichenko.

Premierul ucrainenan i-a îndemnat pe toți ucrainenii să-și reducă consumul de energie electrică, în timp ce autoritățile lucrează pentru restabilirea funcționării serviciilor de utilități.

„În prezent, toate echipele de intervenție lucrează la eliminarea consecințelor bombardamentelor și la restabilirea alimentării cu energie electrică. Fiecare regiune are un plan de răspuns la criză", a adăugat Șmihal.

„Le cerem ucrainenilor, pentru a stabiliza sistemul energetic, să adopte o abordare unitară și conștientă a consumului economic de energie electrică. Mai ales în orele de vârf”.

Furnizorul de energie de stat al Ucrainei, Ukrenergo, a declarat că rețeaua electrică din țară rămâne „sub control”, adăugând că echipele de intervenții  lucrează pentru a reduce consecințele atacurilor.

Ukrenergo nu a exclus posibilitatea introducerii unor programe de furnizare a energiei electrice și a opririlor de urgnță.

Anunțul lui Șmihal vine în timp ce Ucraina se confruntă cu atacuri masive asupra instalațiilor energetice critice, în urma atacurilor constante ale Rusiei din ultima săptămână.

Rusia: Toate țintele desemnate au fost distruse

Ministerul rus al Apărării a declarat luni că a efectuat un atac „masiv” asupra țintelor militare și a infrastructurii energetice din Ucraina, folosind arme de înaltă precizie.

În informarea zilnică, Ministerul Apărării afirmă că a lovit „toate țintele desemnate” în ultimul bombardament asupra orașelor ucrainene și, de asemenea, a zădărnicit o încercare a Ucrainei de a pătrunde în regiunea sudică Herson, informează Rador.

De partea cealaltă, forțele aeriene ucrainene au anunțat că luni dimineața au distrus zeci de drone Shaded-136 de fabricație iraniană, cunoscute sub numele de drone „kamikaze". Dronele au fost doborâte în sudul și estul Ucrainei.

„Pe 17 octombrie, între orele 3:30 și 6:50, 15 drone kamikaze au fost distruse în sud, precum și trei rachete de croazieră în est. Șase drone au fost distruse deasupra regiunii Odesa și cinci deasupra regiunii Nikolaiev", au raportat reprezentanții Forțelor aeriene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22