Rusia a plasat sistemul avansat de aparare antiracheta S-400 in Crimeea

Dora Vulcan | 12.08.2016

Ministerul rus al Apararii anunta ca Rusia a plasat sisteme de apararare antiracheta S-400 in peninsula anexata Crimeea, informeaza Reuters citand Interfax.

Pe aceeași temă

 

 

 

Lansarea sistemului avansat de rachete vine la doar două zile, după ce serviciile secrete ruse au reclamat o presupusă incursiune a agenţilor de securitate ucraineni în teritoriul anexat, cu scopul organizării unui atac asupra infrastructurii critice, scrie Reuters.

 

 

 

Noi tensiuni au izbucnit între cele două state, după ce Vladimir Putin a acuzat folosirea unor tactici teroriste de către liderii ucraineni, pentru declanşarea unui nou conflict militar şi destabilizarea teritoriului anexat în urmă cu doi ani. FSB a reclamat o presupusă incursiune a agenţilor de securitate ucraineni în peninsula Crimeea, însă acuzaţiile au fost imediat dezminţite de Kiev.

 

 

Aparent, un grup de agenţi secreţi au fost descoperiţi în apropiere de localitatea Armiansk, situată în nordul peninsulei Crimeea, în urma unei operaţiuni din weekend a FSB. Mai multe focuri de armă au fost schimbate cu agenţii de securitate, înainte de capturarea acestora.

 

 

Circa 20 de dispozitive explozive improvizate, care reprezintă echivalentul a 40 de kilograme de TNT, au fost descoperite asupra agenţilor ucraineni, alături de muniţie, proiectile şi arme de foc.

 

 

Poroşenko a ordonat joi unităţilor militare care sunt staţionate în apropierea peninsulei Crimeea, precum şi în regiunea estică Donbas, să fie în alertă maximă şi pregătite pentru luptă, în urma acuzaţiilor serviciilor secrete ruse .

 

 

Mai mult, liderul ucrainean a reacţionat în urma acuzaţiilor, susţinând că aceste comentarii reprezintă pretexte cinice pentru o nouă ameninţare rusă la adresa graniţelor ucrainene, informeaza News.ro.

 

 

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a reunit joi, la solicitarea misiunii ucrainene, pentru a discuta noile tensiuni din peninsula Crimeea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22