Rusia a scufundat o navă militară rapidă cu militari ucraineni la bord lână Insula Șerpilor

Redactia | 22.08.2023

Ministerul rus al Apărării a anunţat marţi că aviația a distrus o ambarcaţiune militară rapidă de fabricaţie americană cu personal militar ucrainean la bord la est de Insula Şerpilor din Marea Neagră.

Pe aceeași temă

Ministerul Apărării de la Moscova a precizat că ambarcaţiunea, despre care a spus că transporta un „grup de debarcare ucrainean”, a fost distrusă de un avion rusesc de luptă.
Moscova nu a oferit alte detalii, iar Ministerul ucrainean al Apărării nu a reacţionat deocamdată.

Insula Şerpilor este un mic avanpost ucrainean în partea de nord-vest a Mării Negre, unde tensiunile au escaladat de când Rusia a renunţat luna trecută la acordul care permitea Ucrainei să transporte cereale din porturile sale sudice, în ciuda războiului. De când Moscova a renunţat la acord, dronele şi rachetele ruseşti au lovit în mod repetat instalaţiile portuare ucrainene şi silozurile de cereale, în timp ce dronele maritime ucrainene au avariat o navă de război rusă şi au lovit un petrolier rusesc.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Russian MoD shares footage of Russian aircraft engaging US-made Ukrainian Willard Sea Force high-speed military boat with a landing group in the east of Snake Island. <a href="https://t.co/KuLO7xWYwK">pic.twitter.com/KuLO7xWYwK</a></p>&mdash; Clash Report (@clashreport) <a href="https://twitter.com/clashreport/status/1693975303125622930?ref_src=twsrc%5Etfw">August 22, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Insula a devenit sinonimă cu rezistenţa ucraineană în primele ore ale războiului, la 24 februarie 2022, când ofiţerii ruşi de pe nava amiral Moskva a Flotei Mării Negre au transmis prin radio o somaţie către gărzile ucrainene staţionate acolo şi le-au ordonat să se predea, în caz contrar urmând să fie bombardaţi. Apărătorii insulei au răspuns cu mesajul „Navă de război rusă, du-te dracului”, care a devenit viral ca slogan naţional în Ucraina. Rusia a cucerit insula, dar a abandonat-o la 30 iunie anul trecut, după ce a suferit pierderi grele încercând să o apere.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22