Rusia a testat cu succes noua rachetă balistică intercontinentală Sarmat

L. G. | 20.04.2022

Președintele rus Vladimir Putin a declarat după testul reușit că noua rachetă este „o armă unică” și „îi va face pe dușmani să se gândească de două ori dacă vor să atace Rusia”.

Pe aceeași temă

Putin a apărut la posturile de televiziune în timp ce era informat de către armată că racheta a fost lansată cu succes de la Plesetsk, în nord-vestul țării, și a lovit ținte în peninsula Kamceatka, în estul îndepărtat, scrie Reuters.

„Este o armă unică, îi va face pe dușmanii Rusiei să reflecteze”

„Vă felicit pentru lansarea cu succes a rachetei balistice intercontinentale Sarmat. Este un eveniment semnificativ în dezvoltarea unor sisteme de arme promițătoare pentru armata rusă (...)

Sistemul are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabil să depășească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are corespondenți în lume și nu va mai avea mult timp", a susținut președintele Rusiei.

El a mai spus că „această armă cu adevărat unică" va întări potențialul de luptă al Armatei, „va asigura în mod fiabil securitatea Rusiei împotriva amenințărilor externe și va da de gândit celor care, în isteria unei retorici frenetice, încearcă să ne amenințe țara”.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Russia says it has successfully tested the Sarmat intercontinental ballistic missile<br><br>According to Putin, Sarmat will &quot;make the madmen who attempt to threaten Russia think&quot; <a href="https://t.co/t4ECVxOgNe">pic.twitter.com/t4ECVxOgNe</a></p>&mdash; Francis Scarr (@francska1) <a href="https://twitter.com/francska1/status/1516790831365210118?ref_src=twsrc%5Etfw">April 20, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Sarmat, noua rachetă balistică intercontinentală grea, este în dezvoltare de ani de zile și, prin urmare, lansarea sa de probă nu este o surpriză pentru Occident, dar vine într-un moment de tensiune geopolitică extremă din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Racheta balistică intercontinentală RS-28 Sarmat este în dezvoltare în Rusia încă din 2009 și mai este cunoscută și ca SATAN 2 (pentru că ar urma să înlocuiască în arsenalul rus actuala rachetă ICBM R-36M2 'Voevoda' (SS-18 Satan, conform codificării NATO), care se apropie de sfârșitul duratei sale de exploatare.

Moscova susține că noua rachetă Sarmat nu poate fi interceptată de niciun sistem de apărare existent și că are o rază de acțiune de 11.000 de km. Sarmat poate transporta până la 10 ogive nucleare capabile să șteargă de pe fața pământului o metropolă întreagă, susțin autoritățile ruse.

<iframe width="874" height="492" src="https://www.youtube.com/embed/LIso_hTmY6M" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22