Rusia acuză un atac asupra regiunii Belgorod și că a doborât patru rachete AGM-88 fabricate în SUA

L. G. | 19.12.2022

Armata rusă a anunțat luni că a doborât patru rachete AGM-88 HARM (High Speed Anti-Radiation) livrate de SUA Ucrainei în regiunea Belgorod situată în apropierea graniței comune.

Pe aceeași temă

Rachetele au fost distruse „în spațiul aerian al regiunii Belgorod”, o regiune care se învecinează cu Ucraina, a anunțat Ministerul rus al Apărării pe Telegram, fără a da alte detalii, potrivit Le Monde.

Însă guvernatorul regiunii, Viceslav Gladkov a declarat luni dimineață că tirurile cu rachete din noaptea de duminică spre luni s-au soldat cu un mort și cinci răniți în capitala Belgorod și în apropierea acesteia.

Potrivit lui, tirurile de artilerie au vizat Belgorod, capitala regională, provocând patru răniţi, precum şi un district situat în apropiere, unde „există din nefericire un mort şi un rănit”, conform Agerpres.

Geamurile mai multor imobile au fost sparte şi 14 case au fost avariate, a precizat Gladkov.

Localităţile şi infrastructurile din regiune au de suferit frecvent din cauza tirurilor, adesea mortale, din partea armatei ucrainene. Capitala regională Belgorod a fost lovită direct în mai multe rânduri, notează AFP.

Guvernatorul rus a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că o linie de fortificaţii este în construcţie la frontieră, fără a preciza nici lungimea, nici locul în care se află.

Rachetele americane AGM-88 HARM sunt rachete tactice aer-sol concepute pentru a căuta și a distruge sistemele de apărare aeriană inamice echipate cu radar. Acestea sunt incluse în lista Pentagonului de echipamente livrate armatei ucrainene, fără a se preciza numărul acestora.

Videoclipuri postate pe rețelele de socializare la sfârșitul verii arătau aceste rachete atașate la avioane de luptă ucrainene Mig-29.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22