Rusia anunță că permite evacuarea civililor din combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol

L. G. | 25.04.2022

Ministerul rus al Apărării a anunţat că trupele ruse vor opri ostilităţile pentru a permite civililor să părăsească combinatul Azovstal din oraşul ucrainean Mariupol de la ora 14:00, ora Moscovei.

Pe aceeași temă

Ministerul rus al Apărării a mai precizat că orice civili blocaţi în combinatul siderurgic pot pleca în orice direcţie aleg, scrie News.ro.

”Rusia atacă în mod continuu (oţelăria) Azovstal la Mariupol. Locul în care se află civilii şi militarii noştri este bombardat cu bombe aerene grele şi de artilerie”, a afirmat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, duminică, pe Twitter. El a îndemnat Rusia ”să se gândească la vestigiile reputaţiei sale” şi la un ”armistiţiu veritabil de Paşte la Mariupol”, la un ”culoar umanitar imediat pentru civili şi la o rundă specială de negocieri în vederea facilitării unui schimb de (prizonieri) militari şi civili”.

Între 300 și 1.000 de civili s-ar afla în acest combinat, alături de rămășițele forțelor ucrainene de apărare ale orașului.

Potrivit Sky News, unii dintre cei care se adăpostesc în buncărele subterane de la uzină se află acolo de la sfârșitul lunii februarie și nu au mai văzut lumina zilei de săptămâni întregi.

Anterior acestui anunț, rușii au continuat să bombardeze uzina Azovstal.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22