Rusia arestează 7 membri ai ISIS care plănuiau atentate la Moscova și St. Petersburg

Vlad Toma | 08.02.2016

Serviciul de Securitate Federal al Rusiei (FSB) a anunțat astăzi că a reținut șapte membri ai grupării teroriste Stat Islamic, acuzându-i pe aceștia ca planuiau atentate la Moscova si St. Petersburg.

Pe aceeași temă

 

Oficialii rusi sustin ca liderul grupului ar fi venit in Rusia din Turcia, intenționând să fugă în Siria după comiterea atentatelor, transmite Russia Today, conform ziare.com

 

FSB a transmis ca unii membri ai celulei sunt cetateni rusi, in timp ce altii vin din țările Asiei Centrale. Acestia urmau sa foloseasca dispozitive explozibile improvizate pentru a-și duce la îndeplinire planurile.

 

"In data de 7 februarie, 2016, Serviciul federal rusesc de Securitate a retinut 7 membri ai unei grupari criminale din Rusia si tari din Asia Centrala, care erau membri ai grupului terorist international Daesh, interzis in Rusia, si care pregateau acte teroriste de mare amploare cu dispozitive explozive pregatite manual in orasele Moscova si Sankt Petersburg, precum si in regiunea Sverdlovsk", arata FSB, intr-un comunicat.

 

Autoritatile ruse au gasit la perchezitii componente ale unor dispozitive explozive improvizate, detonatoare electrice, grenade, arme si carti si alte materiale extremiste. Agentii FSB au arestat 20 de islamisti si la Moscova.

 

Rusia a devenit o țintă a atentatelor puse la cale de Statul Islamic în urma deciziei autorităților de la Moscova de a lupta în războiul din Siria.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22