Rusia așteaptă scuze din partea SUA, după ce Joe Biden l-a numit "criminal" pe Putin

Redactia | 18.03.2021

Rusia așteaptă scuze din partea administratiei de la Washington, după ce Joe Biden l-a numit pe liderul de la Moscova "criminal".

Pe aceeași temă

Președintele SUA a spus despre Vladimir Putin că va plăti pentru ingerințele în scrutinul prezidențial din 2020.

Potrivit Reuters, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că Rusia aşteaptă o explicaţie de la Washington pe acest subiect și așteptă scuze pentru președintele rus, Vladimir Putin.

Și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat comentariile lui Joe Biden drept ''foarte rele'' şi fără precedent, notează Agerpres. El le-a spus reporterilor în cadrul unei videoconferinţe că Rusia va analiza abordarea sa în ceea ce priveşte relaţiile cu Washingtonul.

Într-un interviu cu ABC News difuzat miercuri, Biden a răspuns ''cred că da'' atunci când a fost întrebat dacă, după părerea sa, preşedintele rus este un criminal. Totodată, Joe Biden l-a descris pe Putin ca pe un om fără suflet şi a adăugat că Rusia ''va plăti preţul'' amestecului în alegerile prezidenţiale din SUA.

"Va plăti un preţ. Am avut o conversaţie lungă, eu şi el. Îl cunosc relativ bine. Şi, în momentul începerii conversaţiei, am spus: «Eu vă cunosc şi dumneavoastră mă cunoaşteţi. Dacă vom stabili că s-au întâmplat aceste lucruri, atunci să vă pregătiţi!»", a afirmat Joe Biden.

Jurnalistul ABC News George Stephanopoulos l-a întrebat pe Biden dacă îl consideră "criminal" pe Vladimir Putin, iar acesta a răspuns: "Da, cred".

Rusia a respins imediat acuzaţiile privind amestecul în alegerile prezidențiale din SUA. "Sunt lipsite de fundament. Concluziile acestui raport sunt confirmate doar de încrederea serviciilor de informaţii în corectitudinea proprie. Nu au fost furnizate date sau dovezi specifice", a reacţionat Ambasada Rusiei de la Washington, conform BBC News.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22