Rusia avertizeaza SUA sa nu intervina impotriva fortelor loiale lui Bashar al-Assad

Dora Vulcan | 06.10.2016

Rusia a avertizat Statele Unite să nu intervină militar împotriva forţelor care îl susţin pe preşedintele Bashar al-Assad, ameninţând că va doborî orice posibil atac aerian, anunta postul de televiziune ABC News pe pagina sa.

Pe aceeași temă

 

 

 

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Apărare al Rusiei a avertizat în cadrul unei declaraţii că Rusia şi guvernul sirian au dispus suficiente sisteme antiaeriene pentru a bloca orice potenţial atac, informeaza ABC News pe pagina sa. 

 

Generalul-maior Igor Konashekov, purtătorul de cuvânt al ministerului apărării rus, a fost cel care a lansat avertismenul într-un briefing susţinut luni, când a avertizat SUA asupra posibilei sale interventii in Siria.

 

Cu toate că Konashenkov nu a spus în mod direct ca Rusia ar putea ataca avioane americane tonul său a fost unul fără dubiu.

 

"As recomanda colegilor noștri de la Washington să ia în considerare în detaliu consecințele posibile ale realizării unor astfel de planuri", a spus Konashenkov.

 

Declaratia oficialului rus survine unor informaţii aparute in presa americana potrivit carora Casa Albă ar urma sa lanseze o serie de atacuri împotriva poziţiilor militare ale regimului sirian, ca opţiune alternativă in cadrul conflictului sirian dupa anularea negocierilor dintre Rusia şi SUA în privinţa armistiţiului din Siria.

 

Washington Post a anunţat marţi că Pentagonul a prezentat administraţiei Obama opţiunea acestor atacuri, menite să puna presiune asupra regimului Bashar al-Assad şi asupra Moscovei pentru a opri atacurile împotriva civililor şi pentru a reveni la negocierile de pace.  

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22