Rusia blochează, înainte de alegeri, site-ul lui Mihail Hodorkovski, opozant al lui Putin

Dora Vulcan | 12.12.2017

Autoritatile ruse au blocat, marti, site-urile catorva organizatii straine considerate "indezirabile", printre care cel al miscarii Rusia Deschisa, a fostului oligarh Mihail Hodorkovski, opozant al lui Vladimir Putin, aflat in exil, scrie AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 Mihail Hodorkovski este fostul patron al grupului petrolier Iukos, el fiind, in trecut, unul dintre cei mai influenti oligarhi rusi. El este cunoscut ca un opozant al lui Vladimir Putin, a facut 10 ani de inchisoare in Rusia, apoi a ales sa paraseasca tara si sa traiasca in exil, transmite Hotnews.ro. 

 

O lege adoptata in anul 2015 permite declararea ca "indezirabile" a unor organizatii straine - ONG-uri, fundatii sau companii - de catre autoritatile din Rusia.

 

Autoritatea de reglementare a comunicatiilor din Rusia, Roskomnadzor, a anuntat ca a adaugat, la cerera Parchetului General, site-urile a 11 organizatii pe lista celor considerate indezirabile.

 

Printre acestea se numara Rusia Deschisa - organizatia lui Hodorkovski, dar si Rusia Moderna, afiliata la Rusia deschisa si condusa de fiul lui Hodorkovski, Pavel, precum si Fundatia pentru o societate deschisa, finantata de George Soros.

 

Site-ul organizatiei Rusia Deschisa a fost blocat pe teritoriul Rusiei "pentru cea mai mare parte a utilizatorilor de internet", au confirmat reprezentantii organizatiei.

 

Alegerile prezidentiale din Rusia sunt programate in luna martie a anului viitor. Vladimir Putin urmeaza sa candideze pentru cel de-al patrulea mandat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22