Rusia critica presa romaneasca pentru ca nu a relatat o discutie a lui Putin despre Ucraina

Vlad Toma | 20.01.2017

Ambasada Rusiei la Bucuresti a criticat mass-media din Romania pentru că nu a scris despre o conversatie telefonica pe care Putin ar fi avut-o cu Merkel si Hollande pe tema Ucrainei.

Pe aceeași temă

 

UPDATE: MAE transmite, ca raspuns la acuzatiile Ambasadei Rusiei, ca "politica editorială a mass-media din România este una independentă și reiterează importanța dreptului la liberă exprimare."

 

Ambasada Rusiei scrie ca "pe data de 18 ianuarie a.c. a avut loc o conversaţie telefonică între președinţii Rusiei, Franţei şi cancelarul Germaniei ... a cărei temă principală a fost situaţia din estul Ucrainei, cursul implementării acordurilor de la Minsk, precum şi necesitatea de a intensifica colaborarea în cadrul "formatului Normandia". Cu toate acestea, mass-media din România, inclusiv astfel de agenţii mari cum sunt AGERPRESS, MEDIAFAX şi RRA, se pare, pur şi simplu au ignorat evenimentul. S-a marcat doar un portal de internet privat «DCNews» (https://www.dcnews.ro/discu-ie-merkel-putin-hollande-conver…), care, totuşi, în mod eronat a mutat accentul discuţiilor pe soluţionarea conflictului sirian," transmite Ambasada Rusiei.

 

Pornind de la aceste critici, ambasada considera ca exista semne de intrebare in privinta nivelului "real al interesului public românesc faţa de situaţia din ţara vecină, care este considerată drept "partener strategic". Având în vedere situaţia dificilă a etnicilor români care trăiesc în regiunile vestice ale Ucrainei... se vede clar o discrepanţă între situaţia reală în Ucraina şi în jurul ei şi reflecţia acestei situaţii în spaţiul mediatic românesc," mai arata ambasada Rusiei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22