Rusia despre violențele din SUA: Sistemul electoral american, incompatibil cu standardul democratic

Laurentiu Gheorghe | 07.01.2021

Rusia reacționează față de evenimentele de la Washington susținând că este o chestiune de politică internă, dar lansându-se în „analize” la adresa ”sistemului electoral american arhaic”.

Pe aceeași temă

„La insistențele presei, repet ceea ce am mai spus. Evenimentele din Washington sunt probleme interne ale SUA. În același timp, reiterăm faptul că sistemul electoral american este arhaic, nu întrunește standardele democratice moderne, creând multiple ocazii pentru încălcarea (regulilor n.red), în timp ce presa americană a devenit o unealtă în lupta politică. Aceasta este în marea parte cauza divizării societății pe care o observăm acum în SUA. Dorim poporului prieten american să depășească acest moment dramatic al istoriei sale cu demnitate”, a transmis, pe Facebook, purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe de la Moscova, Maria Zaharova.

Anterior, potrivit Europa Liberă, purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe repostase pe Facebook un comentariu al unui jurnalist american care spune: „Statele Unite nu vor mai putea niciodată să pretindă în fața lumii că sunt un model de democrație.”

De asemenea, potrivit sursei citate, adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a numit imaginile din Washington „ceva în genul Maidanului,” referindu-se la revolta populară din Ucraina, în iarna lui 2013 – 2014, care a dus la răsturnarea și fuga președintelui de atunci Viktor Ianukovici.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22