Rusia extinde incetarea focului in Alep, pana in seara zilei de 4 noiembrie

Vlad Toma | 02.11.2016

Autoritatile ruse au anuntat recent ca presedintele Vladimir Putin a ordonat extinderea perioadei de incetare a focului in Alep pana in seara zilei de vineri, 4 noiembrie.

Pe aceeași temă

 

Kremlinul anuntase ieri ca extinderea incetarii temporare a focului de catre fortele rusesti si siriene nu este posibila daca rebelii nu isi vor inceta atacurile, anunta Euronews.

 

Trupele rebele au lansat zilele trecute un atac asupra partii vestice a orasului incercand sa sparga un blocaj instaurat de fortele guvernamentale asupra partii de est a orasului, unde se afla aproximativ 250 000 de civili.

 

Organizatia Natiunilor Unite a anuntat acum cateva zile ca a renuntat la planurile de a evacua pacientii din partea estica a orasului Alep, acuzandu-i pe toti cei implicati in acest conflict ca au zadarnicit eforturile organizatiei. Stephen O'Brien, secretarul general al ONU pentru situatii de urgenta, a declarat ca "evacuarea pacientilor din Alep a devenit imposibila din cauza mai multor factori: greutatea cu care au fost obtinute aprobarile necesare de la autoritatile locale din estul orasului Alep, a conditiilor puse de grupurile armate non-statale si a obiectiilor ridicate de guvernul sirian contra acordarii de ajutor medical si a altor ajutoare in partea de est a orasului," anunta Reuters.

 

Sergei Shoigu, ministrul rus al Apararii, anuntase cu cateva zile inainte ca Rusia nu va mai bombarda orasul sirian Alep, timp de cateva zile, pentru a permite civililor si rebelilor sa se retraga. Ministrul a precizat atunci ca se va asigura siguranta a sase coridoare pentru evacuarea civililor, a ranitilor si a bolnavilor din estul orasului Alep. Rebelii vor putea iesi de asemenea din Alep, cu tot cu armele lor, pe doua coridoare speciale.

 

Rusia a fost criticata dur de SUA, Marea Britanie, Franta si Germania in urma bombardamentelor asupra orasului Alep. Tarile occidentale au anuntat de asemenea ca au in vedere sesizarea Curtii Penale de la Haga pentru investigarea atacului orasului Alep de catre fortele regimului Assad si de Rusia, acuzand existenta unor crime de razboi.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22