Rusia i-a promis Turciei 5 milioane de turisti in 2017, dar cu anumite conditii

Dora Vulcan | 30.08.2016

Zborurile charter intre Rusia si Turcia vor fi reluate, de pe 2 septembrie, in urma intelegerii dintre Putin si Erdogan privind reluarea bunelor relatii dintre cele doua tari.

Pe aceeași temă

 

 

Chiar daca pentru inceput nimeni nu se asteapta la o inghesuiala a turistilor din Rusia pe plajele turcesti, ministrul Transportului de la Moscova, Maxim Sokolov, sustine ca, in 2017, fluxul anul de calatori ar putea reveni la cota de 5 milioane intalnita inaintea declansarii crizei, anunta agentia TASS.

 

"Ne asteptam ca zborurile charter catre Turcia sa atinga plafonul normal de 5 sau 5,5 milioane de calatori in cursul anului 2017", a apreciat ministrul rus in cadrul unui interviu acordat televiziunii Rossiya 1, citat de business24.ro.

 

Zborurile charter si rezervarile facute de agentiile turistice din Rusia pentru destinatii turcesti au fost suspendate in urma incidentului militar petrecut pe 24 noiembrie 2015, cand aviatia NATO a Turciei a doborat un avion militar rusesc ce opera pe frontul din Siria.

 

Dupa 7 luni de tacere intre presedintii Vladimiri Putin si Recep Erdogan, ultimul a facut primul pas spre reconciliere cerand scuze pentru incident si apoi deplasandu-se personal la Sankt Petersburg pentru a-i multumi omologului sau pentru sustinerea aratata in cursul puciului esuat din luna iulie.

 

Conditii noi

 

Rusii au avut insa mai multe solicitari fata de partenerii de la Ankara inainte de a da unda verde pentru zborurile charter.

 

Cea mai importanta cerinta se refera la cresterea nivelului de securitate pe aeroporturile unde aterizeaza aeronave rusesti, ca urmare a valului continuu de atentate inregistrate in Turcia in ultimul an.

 

"Am solicitat sporirea gradului de inspectie cu cel putin 20% pentru pasagerii aflati in interiorul aeroportului, folosirea detectoarelor de metale si inspectarea bagajelor.

 

Alte masuri de securitate solicitate se refera la asigurarea perimetrului de siguranta pe pistele de decolare si aterizare, verificarea livrarii bagajelor, a combustibilului folosit, inspectarea postei trimisa cu aceste aeronave si a meniului servit calatorilor", a mai explicat Sokolov.

 

Pentru industria de turism din Turcia, pierderea unei piete fidelizate precum cea din Rusia a insemnat o paguba estimate la cateva miliarde de dolari, procentul de calatori rusi reducandu-se cu 93% anul acesta fata de 2015, dupa cum anunta Daily Sabah.

 

Reprezentantii industriei de turism din Turcia au avansat o cifra de 3,65 milioane de turisti rusi care si-au petrecut concediul in cursul anului trecut in tara.

 

Anul acesta, doar 350.000 de rusi au mai ajuns pe plajele turcesti, iar cel mai bun scenariu ia in calcul inca 800.000 de calatori care vor intra in tara pana la sfarsitul anului, dupa ridicarea interdictiei de zbor pentru cursele charter.

 

O sansa in plus ar reprezenta-o scaderea pretului pentru bilete cu 20-30 de procente, Asociatia Tour Operatorilor din Rusia (ATOR) mentionand ca doreste sa practice o politica de tarife similara cu cea a hotelierilor turci.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22