Rusia își concentrează eforturile pe cucerirea Donețk. Se dau lupte grele în orașul Sloviansk

L. G. | 06.07.2022

Oficialii ucraineni spun că trupele ruse atacă orașul Sloviansk cu tiruri de artilerie, ofensiva rusă concentrându-se pentru controlul regiunii Donețk, după ce au ocupat integral Lugansk.

Pe aceeași temă

Lupta pentru orașul Sloviansk va fi următoarea confruntare-cheie dintre trupele de invazie ruse și cele de apărare ucrainene în lupta pentru Donbas, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de miercuri dimineață.

În ultima săptămână, forțele rusești au avansat probabil cu încă 5 km pe drumul principal E40 de la Izium, în fața unei rezistențe ucrainene extrem de hotărâte. Forțele rusești din Grupurile de forțe de est și de vest se află probabil acum la aproximativ 16 km nord de orașul Sloviansk.

Au fost lupte grele la marginea regiunii Lugansk, a declarat guvernatorul acesteia Serhiy Gaidai pentru televiziunea ucraineană, spunând că armata regulată rusă și forțele de rezervă au fost trimise acolo într-un efort aparent de a traversa râul Siverskiy Doneț, transmite Reuters.

„Se dau lupte grele la granița regiunii Lugansk”, a declarat guvernatorul Serhi Gaidai la televiziunea ucraineană, afirmând că armata regulată rusă a fost întărită cu unități de rezervă par să forțeze traversarea râului Siversky Doneț. „Sunt pierderi destul de mari”, a spus Gaidai.

„Unele batalioane au fost aduse în regiune pentru a crește capacitatea de luptă (...) Nu-și recuperează toți răniții de pe câmpul de luptă. Spitalele sunt pline până la explozie la fel ca morgile”.

„Se înregistreză un mare număr de bombardamente atât în regiunile Lugansk, cât și în Donețk. Ei bombardează tot ce le sta în cale". a mai spus guvernatorul din Lugansk.

Reuters nu a putut verifica independent comentariile sale.

Marți, forțele ruse au lovit o piață și o zonă rezidențială din Sloviansk, ucigând cel puțin două persoane și rănind șapte, au declarat oficialii locali.

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

Rusia continuă probabil să își consolideze controlul asupra Lysychansk și a regiunii Lugansk. La nord, a angajat majoritatea unităților rămase disponibile din Grupurile de forțe din est și vest pe axa Izium.

Având în vedere că orașul se află, de asemenea, sub amenințarea Grupurilor de forțe din centrul și sudul țării, există o posibilitate realistă ca bătălia pentru Sloviansk să fie următoarea confruntare cheie în lupta pentru cucerirea Donbasului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22