Rusia își extinde „operațiunea” în Ucraina spre regiunile din sud: Herson, Zaporojie și altele

L. G. | 20.07.2022

„Operațiunea specială de protejare” a Donbasului se modifică după ce armata ucraineană a fost dotată cu armament modern și amenință pozițiile rusești din Crimeea și din alte zone ocupate în sud.

Pe aceeași temă

Astfel, în prezent, acestea includ nu numai „eliberarea” Republicilor Populare Lugansk și Donețk, ci și o serie de alte teritorii, a declarat miercuri, 20 iulie, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

 

"Când a avut loc o întâlnire a negociatorilor la Istanbul, a existat o singură geografie, iar disponibilitatea noastră de a accepta oferta ucraineană s-a bazat pe acea geografie, pe geografia de la sfârșitul lunii martie 2022. Acum geografia este diferită. Aceasta nu este doar Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk, ci și regiunea Herson, regiunea Zaporojie și o serie de alte teritorii. Și acest proces continuă și continuă în mod constant și persistent", a spus Lavrov, citat de publicația rusă Izvestia.

 

În același timp, sarcinile anterioare trasate de președintele rus Vladimir Putin - de a „denazifica și demilitariza regimul de la Kiev”, potrivit acestuia, sunt în curs de executare pentru a exclude amenințările la adresa securității Federației Ruse din Ucraina.

 

Ministrul de Externe rus a subliniat, de asemenea, că, dacă Occidentul va aproviziona Kievul cu arme cu rază lungă de acțiune (n. r.: rachete Himars), sarcinile geografice ale „operațiunii speciale din Ucraina vor fi împinse și mai departe.”

 

Declarația lui Lavrov vine în contexul în care și ministrul Apărării din Federația Rusă a făcut un anunț important: Moscova vrea să neutralizeze dronele folosite de ucraineni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22